Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Megkezdődött Budaházy György tárgyalása a Fővárosi Bíróságon

Budaházy György néhány tucat szimpatizánsának jelenlétében kezdődött meg az alkotmányos rend megdöntésének előkészülete miatt indított per tárgyalása szerdán reggel a Fővárosi Bíróságon.
Budaházy szimpatizánsainak többsége befért a tárgyalóterembe, többen azonban a helyhiány miatt a bíróság épülete előtt tervezik megvárni a tárgyalás végét.

Az érdeklődők Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke felszólítására érkeztek a bírósághoz. A tárgyaláson Toroczkay is megjelent.

Budaházy György ellen azért emeltek vádat, mert 2006 őszén a főváros körülzárására és fegyveres harcra buzdító beszédeket mondott a zavargások kitörése előtt.

Olvasóink írták

 • 5. Baba 2008. január 24. 14:23
  „Blablabla...hab letöröl...blablabla!”
 • 4. Fernando Torres 2008. január 23. 13:28
  „Na itt van a csúsztatás!Budaházy nem a köztársaság voltát, műkösdését és alkotmányát bírálta, hanem annak jelenlegi gyakorlóit!Mert nem a miniszterelnöki széket gyalázza az, aki a benne ülőt mocskolja! nem a miniszterelnök székét akarja takarodásra bírni, hanem a benne ülőt! nem ugyanaz!nem az országot akarja megdönteni az, aki a vezetőjét a pokolban látná szívesen!”
 • 3. söprű 2008. január 23. 10:55
  „"szimpatizánsainak többsége befért a tárgyalóterembe" -- hát nem lehetnek túl sokan :-)-----

  Gondolom többségük dolgozik szerda reggel 9kor....”
 • 2. Cseter János 2008. január 23. 10:08
  „Nagy szavak gerjesztése elég e kirakat perhet? Nem egy közel tizmilliós lakósu országban,hanem még egy milliósban sem lehetne egy "alkotmányos rendet" megdönteni egy két hözöngő a kormány leváltást kiabáló emberhez mérni! Ez nevetséges! Ja, hogy a hatalom lévők mit követelnek az általuk kinevezett hatóságoktól az már más!
  Az arány ott látszik meg a "Szolgálunk és Védünk" jelszó alatt amikor a pajzsosaink kivonulnak azonositó szám, jelzések nélkül a tömeget ütni verni a "parancsuralmuk megvédése érdekében" és ott, ahol a tömegeket kellene a kizsákmányolástól megvédeni, vagy ez nincs is?
  Ehhez nem kell érteni annak a hatalomnak aki "Szolgál és Véd" vagy ez nem is bűn? Igaz arra is vannak pribékek, aki megállapitják melyik a bűn és melyik a nem bűn! Ez is politika nem atudás hatalma!”
 • 1. Szabolcs 2008. január 23. 10:06
  „Remélem, lecsukják pár évre ezt az idiótát, bár nem tartom valószínűnek.

  "szimpatizánsainak többsége befért a tárgyalóterembe" -- hát nem lehetnek túl sokan :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mozdult Tóth József kazettaügye

Még mindig nem indult meg a kazettaügy érdemi nyomozása, miután a Hajdú-Bihar Megyei… Tovább olvasom