Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Mint a borsó meg a héja

Feldmann Genovéva és Flohe Róbert állításuk szerint annyira összeillenek, mint a borsó meg a héja.

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja.

Az ellentétek vonzzák egymást – szól a mondás, ám a szerelemelmélet köznyelvi változata alapján sokszor csak egy darabig. S azt is hozzátehetnénk, hogy a kivétel erősíti a szabályt, ám nem a bölcsességek magyarázata miatt érdemes megismerni a Feldmann–Flohe történetet, hanem azért, mert kivételesen szépen ültet a szívekbe tavaszias érzéseket, az egyelőre kissé zord időjárás ellenére.

Nem a vakrandira

A dupla F, azaz Genovéva és Róbert egyformán németes hangzású vezetéknévvel büszkélkedhet. Ám ez csak az első benyomás, ennél fontosabb érvek is amellett szólnak, hogy külsőre-belsőre rímelnek egymásra. S ki fedezhetné ezt fel előbb, mint olyasvalaki, aki mindkettőjüket jól ismeri? A sors szálait szerelemmé szövögető láthatatlan erő úgy hozta, hogy Róbert falubelije Geni osztálytársa, sőt barátnője lett. S mivel rögtön megérezte, hogy a két fiatalból könnyen egy pár lehetne, igyekezett vakrandit szervezni nekik. Ám attól a lány ódzkodott. Viszont a közös ismerős szülinapi partijára ő sem mondhatott nemet, s ott – nyilván nem véletlenül – szembeültették Robival.

Tánc az első találkán

Geninek ugyan rögtön megtetszett a fiú, főleg a szép szeme, lányos zavarában mégse mert belenézni. Egy óráig nem is szólt hozzá, pedig az udvarlásban katonásan elszánt őrvezető folyamatosan próbált beszélgetést kezdeményezni. S amikor kedvese kezeit fázósan összedörgölte, elkapta azokat, hogy megmelegítse és aztán azon az estén többet el sem eresztette. De mondhatjuk úgy is, hogy mostanáig nem eresztette, hiszen azóta megkérte azokat, és azt is gyorsan le kell szögeznünk, hogy mikor ezt nyilatkozata közben felelevenítette, akkor is ragaszkodóan összefonódtak ujjai párjáéval. Na, de ne szaladjunk ennyire előre! Az első találkát a következő csak egy hét múlva követte, mert akkor még Robi nem Győrben szolgált hivatásosként, így pénteken este kilencre ment az akkor gyorsétteremben dolgozó lány elé. „Rögtön felkapott és megölelt. Olyan jó volt! Aztán átbeszélgettük a hétvégét, munkanapokon pedig egy-másfél órát telefonoztunk" – emlékezett vissza Genovéva.

Igen a Demjén-slágerre

A férfi saját bevallása szerint az elejétől kezdve tudta: komolyan akar gondolni közös jövőjükre. Azt az ostromolt hölgy is érezte, hogy ez nem futó kaland, de nem tervezett előre. Róbert viszont már három héttel megismerkedésük után arról beszélt, hogy szeretné feleségül venni és elkezdtek közösen álmodozni. Többek közt arról, milyen zene legyen, mikor kimondják egymásnak az igent. Pár hete fel is csendült a győri Zichy-palotában Auth Csilla és Szolnoky Péter Féltelek című duettje, s a násznépnek esküvőjük kezdetét jelezte. Miközben pedig aláírták az anyakönyvi dokumentumokat, Demjén Ferenctől szólt a Most kell eldöntened című sláger. A győri Családi Intézet partnerük volt a számukra egyedi, és örökké emlékezetes rendezvény megszervezésében.

S hogy miért hat hónap után keltek egybe? Az ifjú ara a kapcsolatuk frissességét firtatóknak csak annyit szokott mondani, hogy szülei is rövid ismeretség után kötötték össze életüket, mégis tartós lett házasságuk. Ennél jobb előjel nekik se kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharlámpa

Tovább olvasom