Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Morvai Krisztina a Jobbik jelöltje

A Magyar Hírlap úgy tudja, Morvai Krisztina fogja vezetni a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáját az európai parlamenti választásokon. Az egyik szélsőséges hírportál is "saját jelöltjének" tekinti Morvait.
A ELTE jogi karának docense a 2006 őszén történt események idején került reflektorfénybe, amikor a tüntetések és rendőri fellépések elemzése érdekében életre hívta a Civil Jogász Bizottságot.

Morvai Krisztina és a Jobbik elnöke, Vona Gábor szeptembertől közösen indul országjáró körútra. Utóbbi szerint a 2009-es EP-választás sorsfordító lesz a párt életében, mert egy évvel a parlamenti választások előtt meg tudják mutatni magukat a közvéleménynek.

A hírről az egyik szélsőséges hírportál is beszámolt, úgy kommentálva a hírt, hogy Morvait "saját jelöltjének" is tekinti. A portál megemlíti, hogy a párt 200 ezer példányban megjelenő szórólapjának, a Sokkolónak a két legutóbbi számában Morvai kiemelt helyen szerepelt, "Vona mellett csak ő kapott állandó helyet".

Olvassa el a Delmagyar.hu Morvai Krisztinával készült interjúját itt!

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. mifajtánk 2008. szeptember 08. 18:37
  „Végre pozicioba kerül egy mifajtánk aki nem a zigányokat,hanem a magyarok érdekeit védi.Az ujkormányba igazságügyi miniszter kell, hogy legyen.”
 • 78. andrejenko 2008. szeptember 03. 11:27
  „Hol vannak a további hozzászólások???????????”
 • 77. Civilian 2008. szeptember 02. 16:41
  „Ellenzéki pártokkal szemben negatív kampányt folytató pártokra nem szavazok!”
 • 76. hazaáruló fidesz 2008. szeptember 02. 15:03
  „Egy választópolgár!

  A jobboldal, azért veszített 2006-ban, mert nem Miép-re szavazott, hanem a liberális fideszre! 2010-ben, ezt a hibát nem szabad elkövetni és mindenkinek, aki nemzeti politikát akar a JOBBIKra kell szavaznia! A fideszre leadott szavazat elveszik!”
 • 75. Egy választópolgár 2008. szeptember 02. 13:49
  „A jobboldaliak nem egységesek és ez erősíti az MSZP-ét, az SZDSZ-t! Nem tanultak a váélasztásokból eleget!”
 • 74. jobbikfun 2008. szeptember 02. 12:51
  „Tudomásom szerint, Wittner Mária már tárgyalt Vona Gáborral és 2010-ben az egyetlen nemzeti-keresztény pártot a Jobbikot fogja erősíteni!

  Isten éltesse Máriát a bölcs döntése miatt!

  Nem kérünka a hazaáruló fideszből!

  Adjon az Isten! Szebb Jövőt!”
 • 73. witter is jobbikos lesz! 2008. szeptember 02. 12:47
  „Wittner Mária nem repetázna a Fideszből
  MTI - ugyelet@mail.index..hu
  | 2008. szeptember 2., kedd 01:26
  A Magyar Gárda mellett kiálló fideszes képviselő a következő ciklusban már nem indulna a párt színeiben, de más párthoz sem igazolna át. Pedig a Népszabadságnak adott interjúja szerint a szélsőjobboldali mozgalommal folytatott kapcsolata miatt még Orbán sem vonta soha kérdőre.

  Semmiképp sem szeretne már parlamenti képviselő lenni Wittner Mária a következő ciklusban; akkor sem, ha esetleg egy előre hozott választáson a Fidesz győzne - ezt a Népszabadság érdeklődésére a fideszes képviselő erősítette meg.
  A napilap keddi száma idézi Wittner Máriát: "Semmi bajom a Fidesszel vagy Orbán Viktorral, de a képviselőség nem nekem való. A kommunistákból lett elegem, abból, hogy felelőtlenül nyomkodják a gombot, s kritikán aluli módszerekkel tudatosan teszik tönkre az országot."
  "Az ellenzék helyzete pedig reménytelen, a másik oldal mindent leszavaz, mert az SZDSZ csak névlegesen lett ellenzéki. Sokszor nagyon nehéz megállni, hogy ne kiáltsak át az ülésteremben a másik oldalra. De igyekszem kulturáltan viselkedni, nem akarok a Fidesznek sem kellemetlenséget" - magyarázta döntését Wittner Mária.
  Arra, hogy nem éppen az volt-e kellemetlen a Fidesz számára, hogy kiállt a Magyar Gárda mellett, sőt fel is szólalt a rendezvényein, azt válaszolta: soha senki nem tett neki szemrehányást a Fideszből emiatt, Orbán Viktor sem.
  Wittner Mária közölte: már tavasszal nyilatkozott arról egy fideszes kérdőíven, hogy még egyszer nem akar képviselőjelölt lenni. Más párthoz sem csatlakozik.

  index.hu”
 • 72. Jobbikos 2008. szeptember 02. 12:42
  „Kedves morvai fun!

  Szerintem, a szegedi Jobbikban ügyes az a fiatal jogász srác is!

  Úgyhogy, hajrá Rácz Tibi is! Ja és a Magyar Gárda parancsnoka is: hajrá Mucsi Zsolt!”
 • 71. morvai fun 2008. szeptember 02. 12:39
  „Orbán Viktor és a nyikhaj fidesz, nem lett volna képes azt képviselni, amit a Jobbik tud. Aki, őszintén hisz még a Magyar Nemzet jövőjében, az csakis a JOBBIKra szavzhat, különben a hazaárulás vétségét követi el!

  Szebb Jövőt! Hajrá Jobbik! Hajrá Morvai! Hajrá Vona! Hajrá Tóth Peti!”
 • 70. nemzet:) 2008. szeptember 02. 12:36
  „Kormányzó Úrunk is a Jobbikra szavazott volna és az ország helyreállítása során a fideszt Orbánostól jól megpofoztatta volna!Orbán nem cigány?:)”
 • 69. Olvass! 2008. szeptember 02. 12:30
  „Történelmi jelentőségűnek tartom a mai napot, amelyen a nemzeti oldal mérföldes lépést tesz előre azon az úton, amely során a magyarság végre kezébe veheti a saját sorsát. Dr. Morvai Krisztina büntetőjogászt kértük fel arra, hogy jövő júniusban álljon a párt listájának élére, és vigye be a nemzeti gondolatot az Európai Parlamentbe. Mivel a válasz pozitív volt, így holnaptól lehetőségünk nyílik arra, hogy országjárásunk során ennek fényében keressük fel a megyeszékhelyeket. Az előadások és az egész uniós kampányunk során a magyarság érdekeinek szolgálata és az emberközpontú közélet igénye adja elképzeléseink fundamentumait.

  Szeretnénk a saját gondolatainkat elmondani, az emberek tapasztalatát megismerni, kérdéseiket összegyűjteni, hogy még az idén egy olyan uniós programmal állhassunk elő, amely alkalmas értékeink és érdekeink képviseletére, és amely végre utat vág a hazai, EU-val kapcsolatos hazugságok és maszatolások erdejében.

  Fontosnak tartom elmondani, hogy a mai naptól nem csupán egy uniós siker felé vezető út kezdetét várjuk, hanem a hazai közélet letisztulásának megindulását is. Morvai Krisztina és jobbikos képviselőtársai ugyanis csak akkor tudják hazánkat hatékonyan képviselni majd, ha mögöttük egy erős és stabil ország ad hátteret. Az országjárásunk és az előttünk álló időszak így nem csupán az EU-ról, hanem elsőként és leginkább Magyarországról és a magyar emberekről szól majd. Nem titkolt célunk, hogy a hazai politikában meglévő hamis törésvonalakat felülírjuk. A jelenlegi jobboldali-baloldali választóvonal ugyanis hamis, és ezért képtelen kezelni jelenünk és jövőnk valódi problémáit. Itt az ideje, hogy végre mindenki kijöjjön a napra, és megnézhessük, hogy a valódi barikádnak, amelynek egyik felén a globalisták, másikon a nemzetiek állnak, melyik oldalára sorakozik fel. Mi megmutattuk magunkat, és rá fogunk kényszeríteni mindenkit, hogy ugyanezt megtegye.

  Az EU kérdése a médiában egyfajta tabunak számít, kizárólag jót és szépet hallani róla, így nem csoda, ha az emberek fejében, akik mindezeket a gyönyörűségeket nem tapasztalják a mindennapokban, zavar keletkezett. Az egyoldalú tájékoztatás ellenére azonban egyre többen vannak azok, akik felismerik a tényt: az EU nem egy jótékonysági intézmény, ahogy azt 2003-ban a hazai politikai elit beállította, hanem egy, a globalizmus nagy versenyében igencsak nyögdécselő szervezet, amely számára Kelet-Európa piaci- és munkaerőgyarmatként tételeződik. Sajnálatos, hogy Brüsszel ebbéli tervét a szolgai vezetésű Magyarországon érvényesítette leginkább.

  Magyarország a 2004 óta eltelt négy évben az Unió legszomorúbb barakkjává vált. Ennek legfőbb felelőse azonban nem Brüsszel, hiszen az a maga szemszögéből csupán érvényesítette az érdekeit. A fő felelős az a magyar politika, amely felöleli a teljes Parlamentet, és amely elsőként az embereket félretájékoztatva, hamis optimizmusban tartva tuszkolta be Magyarországot az EU-ba, hogy aztán ott a legpuhább tagállamként viselkedve rendre lemondjon a minden más nemzet részéről tanúsított kemény érdekképviseletről. Ennek díszes példája volt a lisszaboni szerződéssel kapcsolatban mutatott egyhangú és betegesen eminens parlamenti szavazás tavaly decemberben. Szükségét érezzük ezért annak, hogy mielőbb készüljön egy átfogó és alapos elemzés, egy szaldó a csatlakozás valódi mérlegéről, amelynek szinte borítékolható negatív végeredményével szembesíteni kell a teljes magyar társadalmat.

  Morvai Krisztina személyében megtaláltuk azt az embert, aki a legalkalmasabb arra, hogy Magyarországgal végre ne csak aláíróként, hanem kemény tárgyaló- félként, érdekképviselőként számoljanak. A szervilizmus évtizedek óta gyűrűző hagyományának végre megálljt kell parancsolni a diplomáciában. Egy igazi érdekvédőre, jogvédőre, egy harcos típusra van szükség, mert aki a lélegzetvételért is bocsánatot kér, attól előbb-utóbb a levegőt is elveszik. Morvai Krisztina széles és komoly nemzetközi tapasztalatokkal bír, a 2006. októberi események során tanúsított tevékenysége nemzetközi elismertségű, Magyarország egyik, ha nem a legnépszerűbb civil közéleti szereplője. Négy éven át dolgozott szakértőként az ENSZ-ben, és egy évet töltött Strasbourgban az Európai Emberi Jogi Bizottság jogászaként. Angliában szerzett tudományos fokozatot, az Egyesült Államokban volt vendégtanár. Egyetemi docensként dolgozik, emellett három gyermek édesanyja. Rátermettségét nincs szükség bizonygatni. A Jobbik biztos abban, hogy Morvai Krisztina vezetésével olyan képviselőket küldhet majd az EP-be, akik biztosítják a markáns magyar jelenlétet, és hogy ezzel új korszakot, szebb jövőt nyithatunk hazánk európai jelenlétét illetően.

  Vona Gábor,
  a Jobbik elnöke”
 • 68. palika 2008. szeptember 02. 12:28
  „Orbán Viktorral és Gyurcsánnyal szemben Morvai feltud lépni!Hajrá Morva,és a a jobbikos srácok!”
 • 67. Szegedi Jobbik 2008. szeptember 02. 12:26
  „MORVAI KRISZTINA és VONA GÁBOR előadása:

  időpont: Holnap (2008.09.03) szerda 18.00-tól kezdődik
  helyszín: Újszeged, Rendezvényház, Közép fasor 1-3

  Üdözlettel: Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke

  Várunk mindenkit szeretettel!

  u.i.: Morvai Krisztina a Jobbik saját jelötjének tekinti, mivel a magyar igazság az mindig radikális!!!

  Szebb Jövőt!”
 • 66. Man 2008. szeptember 02. 12:23
  „CSak a Jobbik!A fidesz hazaáruló!”
 • 65. sdfs 2008. szeptember 02. 11:05
  „64. dehogy tett a törvénytelen tüntetőkkel! Ezért nem szeretik sokan, mert még azért is felszólalt, mert a rendőrök igazoltatni akartak egy csoportot! na meg a másik: megy a mosdatás ezerrel, szal aki rendőröket dobál az megússza egy felfüggesztettel, pénzbírsággal... de nekem közben ne emlegessen rendőrállamot!”
 • 64. tapsi 2008. szeptember 02. 10:21
  „Kár, hogy ennyire skatulyázók vagytok, ti, szocialisták. Én nem vagyok radikális. Sok dolgával nem értek egyet a radikálisoknak. De Morvai egy kemény, karakteres, komoly nő. Jó politikus. Mondom ezt még akkor is, ha sok dolgával nem tudok azonosulni. De az tény, hogy szereti az igazságot. Hiszen a sok közül az egyik volt 2006-ban, aki a tömegoszlatásoknál elítélte a brutális rendőri fellépéseket, de ugyan így tett a törvénytelen tüntetőkkel szemben is. Ez az, ami megkülönbözteti sok radikálistól.
  Mindezek mellett én a mérsékelt konzervatívokra fogok szavazni az EP választásokon. :)”
 • 63. zetor 2008. szeptember 02. 09:38
  „Szkíta !

  Hol lesz az előadás?

  Előre is kösz...”
 • 62. mnx 2008. szeptember 01. 23:45
  „Mar regota.”
 • 61. mnx 2008. szeptember 01. 23:24
  „Hat könyvet is irt???

  Ami ma engem itt Indianapolis/USA-ban igazan,de tenyleg megdöbbentett:

  "Morvai es Balo nem elnek együtt!!...."”
 • 60. honda 2008. szeptember 01. 23:17
  „olvasd el a könyvét.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a feleség találta ki, hogy férje robbantani akar

Nem akarta felrobbantani a házát, ezt csak a felesége találta ki. Ezt mondta a rendőröknek az a… Tovább olvasom