Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Nem oszlatta fel magát a parlament - Őszi kormánytervek

Elutasította a parlament az MDF javaslatát. A kormány heteken belül benyújtja az országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét. A Fidesz és a KDNP képviselői kivonultak az ülésteremből a kormányfő beszéde előtt.
171 igen, 204 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elutasította a parlament hétfői ülésén az Országgyűlés feloszlásáról szóló MDF-es határozati javaslatot. Az ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy szeptember 30-i hatállyal oszlassa fel önmagát az Országgyűlés. A Fidesz és a KDNP támogatta az MDF indítványát, az MSZP és az SZDSZ nem. A demokrata fórum, a Fidesz és a kereszténydemokraták képviselői azt hangsúlyozták, hogy a kisebbségi kormányzás nem folytatható, a miniszterelnök a liberálisok támogatását sem tudta megszerezni programjához. Az SZDSZ viszont azzal érvelt, hogy választási kampány helyett a valódi problémák megoldására van szüksége az országnak.

A határozati javaslatot beterjesztő MDF-es Hock Zoltán a napirendi vitában azt mondta: a kisebbségben maradt kormánynak júniustól, a parlament tavaszi ülésszakának befejezésétől volt két hónapja, hogy olyan programot állítson össze, amihez támogatást tud szerezni. Ez nem sikerült, ezért úgy ítélték meg, hogy nincs más választás, mint visszaadni a döntést a választóknak - jelentette ki a képviselő. Az ellenzéki honatya úgy fogalmazott: nem használ az országnak, ha a kormány csak arra koncentrál, hogyan tud elegendő támogató szavazatot szerezni egy-egy döntéshez. Felszólította a képviselőket: ha nem további alkudozásokkal, "sumákolással" akarják tölteni az időt, akkor szavazzák meg az Országgyűlés feloszlásáról szóló előterjesztést.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt hangsúlyozta: a kisebbségi kormány alkalmi alkukkal próbálja túlélését biztosítani. Szerinte ez így nem folytatható, különösen, hogy most jön az adótörvények, illetve a jövő évi költségvetés vitája. A képviselő azzal fordult az SZDSZ-hez: ne tartsák a hatalomban a kormányt, mikor programjával ők sem értenek egyet. Harrach Péter, a KDNP vezérszónoka szerint a gazdaság helyzete romlik, nő a szociális bizonytalanság, a munkanélküliség, a közigazgatás állapota kaotikus. A lakosság 70 százaléka úgy látja, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Ebben a helyzetben csak az előrehozott választások segíthetnek.

Az SZDSZ-frakció tagjai egyhangúlag úgy szavaztak, hogy nem támogatják az Országgyűlés feloszlásról szóló javaslatot - közölte Kóka János, a szabad demokraták frakcióvezetője. Hozzátette: egyrészt azért nem, mert rázúdulna az országra a választási kampány az ország valódi problémáinak megoldása helyett, egy előrehozott választás a stabilitás helyett a destabilitást segítené elő. Kóka János úgy fogalmazott: csak programok között lehet választani, de azzal egyik nagy támogatottsággal rendelkező párt sem rendelkezik. A miniszterelnök programjával kapcsolatban a liberális politikus azt mondta: hiányzik belőle az állami kiadások csökkentésére való törekvés, pedig ha kevesebb lenne az állam kiadása, több pénzt lehetne otthagyni a választóknál. A Fidesz programjáról is szívesen beszélne, de nincs - közölte Kóka János.

Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese a vitában azt mondta: az ellenzéknek nem csak programja nincs, de felelőtlen is. Kifejtette: nem gondoltak bele abba sem az ellenzékiek, hogy most kerülnek napirendre az adótörvények és a költségvetés is. Az ellenzék populista módon indíthat népszavazást, és aztán kritizálhat, hogy nincsenek reformok - fogalmazott. Az SZDSZ-re utalva Göndör István közölte: a felelős ellenzék kérdéseket tesz fel és javaslatai vannak. A szocialisták nyitottak arra, hogy beszéljenek az adótörvényekről. Az emberek pedig 2010-ben eldöntik, hogy mindaz, amit a kormány végrehajtott, elfogadható-e vagy nem.

Gyurcsány: az ország nagy utat tett meg az elmúlt két évben

A kormány heteken belül benyújtja az országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét, átfogó iskolafelújítási programot indítanak, minden érintett lakásban mérhetővé és szabályozhatóvá szeretnék tenni a távfűtést, valamint két törvénycsomagot készülnek benyújtani a közrend javításáért - egyebek mellett ilyen tervei vannak a kormánynak a következő időszakban. A részletekről napirend előtti felszólalásában beszélt a miniszterelnök hétfőn a parlamentben. Gyurcsány Ferenc a "kormányra kerülni akaróknak" is üzent: azt javasolta, hogy mutassanak fel konkrét programot a hatalomért folytatott vitában.

Ahogy eddig is, a Fidesz és a KDNP képviselői kivonultak az ülésteremből a kormányfő beszéde előtt.

Gyurcsány Ferenc szerint az ország nagy utat tett meg az elmúlt két évben, elérték a 2006-ban kitűzött célokat: egyensúlyt teremtettek az államháztartásban, csökkent a legszegényebbek és a leggazdagabbak jövedelme közötti különbség, újra jó irányt vette a gazdaság, és több autópályát is építenek most. A kormányfő kiemelte az új beruházások közül a Kecskemétre tervezett Mercedes-gyárt.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a következő időszakban kiderül: veszekedés helyett képesek lesznek-e megegyezni egymással a politikai erők. A közéleti viták alapján többféle megoldás is létezhet, ezek közül Gyurcsány Ferenc radikálisnak nevezte a parlament feloszlatását, a nagy mértékű adócsökkentést illetve azt, ha dolgozni kell a segélyért. Ezeknél árnyaltabb megoldás kell, mérsékelt, okos politika - fogalmazott.

A kormányfő szerint a megoldások kidolgozásánál figyelni kell arra, hogy védjék az időskorúak biztonságát, az oktatást és az eddig elért szociális biztonságot. Nem a segélyért kell dolgoztatni, mert aki munkaképes, az kapjon munkát és ezért tisztességes bért. A kormány ezért fogja megszervezni a munkát az emberek egy részének - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Fotó: Reuters
Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Fotó: Reuters

A távfűtéses lakásokban mindenkinél mérhetővé és szabályozhatóvá kell tenni a fűtést, erre lesz forrás a költségvetésben - ígérte a kormányfő. Emellett speciális támogatást vezetnek be a távhős lakásokban élőknek, a szociális helyzetük figyelembe vételével - ehhez részben az energiaügyi cégek hozzájárulását kérik majd a kormány tervei szerint, de részletekről nem beszélt a miniszterelnök.

A kormány 2 olyan törvénycsomag benyújtására készül, amelyek azt segítenék elő, hogy jobban lehessen védeni a közrendet és a közbiztonságot. Egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy büntethetőek legyenek bizonyos cselekmények, amelyeket eddig nem büntettek - vázolta a terveket Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök üzent a "kormányra kerülni akaróknak" is, bár konkrét neveket vagy pártokat nem említett. "Akik úgy vélik, hogy nekik kell kormányozni, mondják meg, mit tennének" - vagyis arra utalt, hogy ezek az erők mutassanak fel konkrét programot, "jelzőkkel, számokkal, segélyekkel, nyugdíjjal". A választókat pedig arra buzdította, hogy merjenek kérdezni ezektől a politikusoktól: mit tennének, ha ők kormányoznának.

A Megegyezés című programot kritizálta az ellenzék

Valamennyi ellenzéki párt kritizálta a Megegyezés című cselekvési programot hétfőn a parlamentben. A Fidesz és a KDNP frakcióvezetője szerint az Országgyűlésnek már hétfőn meg kellene vitatnia a javaslatcsomagot, de az MSZP erre nem hajlandó, mert tudják, nincs kellő támogatottsága. A szabad demokraták megvitatnák a programot, és ha kell, korrigálnák azt. Az MSZP frakcióvezetője a Fideszt kritizálta napirend előtt, mert szerinte a legnagyobb ellenzéki pártnak nincs egységes programja.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc és az MSZP is gyáva, mert hiába kezdeményezte a Fidesz a rendkívüli Házbizottsági ülésen, az MSZP nem engedte, hogy még hétfőn döntsön a Navracsics Tibor által csak "szösszenetnek" hívott Megegyezés című programról az Országgyűlés. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hosszasan sorolta az elmúlt években meghirdetett programokat, amelyek szerinte nem hoztak eredményt, ráadásul szerinte az idei év elmúlt kilenc hónapjában sem történt semmi, pusztán dokumentumokat gyártott a kormány. Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferenc emberei olyan beszédpaneleket használnak, amiket már három-négy évvel ezelőtt is elmondott.

Mára kiderült, hogy a Megegyezés című programmal senki nem ért egyet, a parlamentben sem sikerült támogatókat szerezni, és a szakértők többsége is vitatja - fogalmazott Dávid Ibolya. Az MDF frakcióvezető-helyettese azt mondta: az elmúlt fél évben nincs kormányzás, az MSZP és az SZDSZ egymással küzd. Eközben ötletek, ígéretek vannak, de nincs végrehajtás. Az MDF elnöke kijelentette: pártja azért javasolta, hogy a hétfői ülésen döntsenek az Országgyűlés feloszlásáról, hogy eldőljön, ki kormánypárti, ki ellenzéki. Dávid Ibolya felszólalása végén úgy fogalmazott: már csak az azzal való szembenézés maradt, hogy egy új választás állíthatja helyre az ország kormányozhatóságát.

Az SZDSZ is azt szeretné, ha benyújtaná az MSZP a Parlamentnek a Megegyezés című programot. Fodor Gábor szerint az Országgyűlésnek kell vitát folytatnia róla, állást foglalnia az abban leírtakkal kapcsolatban és szükség szerint korrigálnia az irányt. Korrekcióra pedig az SZDSZ elnöke szerint szükség van, szerinte ugyanis nem lehet megoldani addig egyebek mellett az oktatás vagy a foglalkoztatás problémáit sem, amíg nem néznek szembe az igazi problémákkal az állami túlterjeszkedés problémájával. A liberális politikus szerint az állami szerepvállalás túlzott túlterjeszkedése a korrupció melegágya.

Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője szerint egyre több a program, és egyre kevesebb az új ötlet. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a miniszterelnök biztos abban, hogy új programját támogatják, akkor miért nem akarják a szocialisták már a hétfői ülésen napirendre venni és tárgyalni róla. Semjén Zsolt szerint a tényleges társadalmi támogatottsághoz és a tényleges parlamenti többség eléréséhez új választást kell kiírni. Ettől a parlamenttől az ország már nem várhat semmit, ezért vissza kell adni az emberek kezébe a döntést.

Az MSZP-frakcióvezetője felszólalásban az ülésről kivonuló ellenzéki képviselőket bírálta. Azt mondta, hogy a Fidesznek nincs saját egységes programja, amelyet a parlament elé terjeszthetnének. A párton belül több tanulmányt is készítettek ugyan, de ezek tartalmában eltérések vannak Lendvai Ildikó szerint, előfordul, hogy egy-egy problémára más-más megoldást javasolnak az ellenzéki politikusok. A szocialisták frakcióvezetője úgy látja: mivel a Fidesznek nincs programja, saját választóiknak is nehezen tudják megmagyarázni, pontosan miért is utasítják el a kormányfő Megegyezés című programját.

A honvédség ezerfős létszámbővítéséről döntött az országgyűlés

330 igen, egy nem és 27 tartózkodó szavazattal hétfőn elfogadta az Országgyűlés azt a határozati javaslatot, ami 1.000 fővel 24.950 főre növelte a Magyar Honvédség (MH) létszámát. A bővítést részben az indokolja, hogy a NATO döntése szerint jövőre a Pápai Bázisrepülőtérre települ a Nehéz Légiszállító Ezred, de további létszámemelést tesz szükségessé a Tubesre tervezett lokátor-állomás megépítésének késése is - olvasható a honvédelmi miniszter előterjesztésében.

A Pápai Bázisrepülőtérre települő C-17-es szállítógépek érkezése 340 fős létszámbővítést tesz szükségessé a honvédségnél a szaktárca számításai szerint. Az újonnan érkező katonák a kiszolgálási és biztosítási feladatok mellett, egyebek mellett tűzoltási és egészségügyi feladatokat is ellátnak majd.

A honvédelmi tárca szerint a tubesi lokátor-állomás üzembeállításának késése miatt háromszázadnyi (360 fős) katonára van szükség, hogy a radarállomás üzembe állításáig fenntartható legyen a légvédelem és a légi közlekedés biztonsága.

A hétfőn elfogadott országgyűlési javaslat szerint további 300 új státusszal bővülhet a honvédség létszáma, ebből 250 tartaléklétszám lenne, ami előre nem várt feladatok ellátásához biztosítaná a szükséges létszámot.

A módosítások decembertől lépnek hatályba.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Új Kolompár Rómeó 2008. szeptember 16. 07:03
  „Mivel az a vád ért, hogy szélsőséges vagyok, így jómagam is megújulok, valahogy úgy mint a nagy vezetőink, akik eképpen gondolkodnak:

  "Az MSZP parlamenti frakciója az utolsó pillanatig kitart a pártelnök-miniszterelnök mellett - írja a Népszabadság. A lap szocialista forrásokból úgy értesült, hogy nem készült olyan forgatókönyv, amely ne Gyurcsánnyal számolna.
  Más források azonban emlékeztetnek rá, hogy ha "fordul a kaleidoszkóp", akkor a párt is gyorsan változtathat álláspontján, ahogyan ezt korábban Medgyessy Péter menesztése, vagy a saját főpolgármester-jelöltek visszavonásánál tette."

  Én is gyorsan változtattam álláspontomon és hiszek is abban, amit mondok, írok.

  ------------------------------------------

  A temahoz: vegre folytatodhat, vagy kezdodhet a nyugodt politizalas, az orszag felemelese. Mert ez a kormany mar eddig is bizonyitott, egyensulykozeli helyzetbe hozta a koltsegvetest (az, hogy meg mindig 3%-nal nagyobb a hiany, az mindegy most, higgye el mindenki, hogy igy van), azt a koltsegvetest, amit nem ok, hanem meg a csunya Habsburgok, tatarok, Matyas kiraly tolt el.

  Az meg teljesen jogos felvetes, hogy nehogymar ok talaljanak ki programot, hanem minden mas part, mert ok olyanok, hogy mindent elfogadnak, ami mashonnan jon.

  Bizonyitottak az elmult evekben, hogy hogyan kell kreativan ujabb adokat, elvonasokat (mar megint felrebeszelek! kozos felelossegvallalast!) csinalni. Mindezt csakis a mi erdekunkben.

  Tudjuk azt is, hogy az inflacio alacsony erteken allandosult, minden pillanatban 2 ev mulva lesz 3% koruli.

  Sokan mondjak, hogy a kormanyban 95%-ban balf@x bologato janosok es 5%-ban ultrakemeny maffiozok vannak. Ebbe a korbe bele szoktak venni magat a miniszterelnokot es a penzugyminisztert is! Felhaborito! Ezek az emberek faradsagot nem kimelve ertunk, az orszagert dolgoznak.

  Sajnos mar regen esett szo a szinte aron alul, majdhogy keresztyeni szeretetbol keszitett 200millios honlaprol, amivel szinten csak nekunk akartak kedveskedni.

  Az meg egyenesen termeszetes, hogy a valoban raszorulokat (nem a kemenyen dolgozo, de keveset kereso, 1-2 gyermeket nevelo emberekere gondolok, mert aki dolgozni tud es akar, az igy jart) meg jobban kell segiteni, penzelni. Mi az, hogy a segelyert dolgozzon valaki! Az segely, nem munkaber!

  Jobban meg kene erteni a kisebbsegek kulturajat is, mert hamarosan mi magunk leszunk a kisebbseg es akkor majd mi sirankozhatunk, hogy a csunya tobbseg minket mindig csak bant. Gondolkozzunk!

  Akiket ezek a tenyek nem gyoztek meg, azok mind-mind csak izombol, indulatbol beszelnek.”
 • 26. lakme-nak... 2008. szeptember 15. 22:16
  „...igaza van!!
  Hol vannak ma a Rakoczy-k, a Batthyany-ik, a Vesselenyi-k,
  Doza György-ök, Kossuth-ok????
  Es Thököly-k????

  (Csak tök...tlenek??? Bocs.)”
 • 25. lakme 2008. szeptember 15. 21:57
  „hat erre merget vetunk volna :) kis mubalhe, hoyg teljen az ido. Dehogy szavazna meg ilyet az szdsz, nem lenne annyi szavazo se, hoyg bejuson ujra, na es a mszp, hat csak kihuzza meg , van egy kis ideje tomkodni a zsebeit, es orban? hat nem eleg mondogatni, hoyg menjen ferfo a francba, valami program is kellene... az a baj hogy ma magyaroszagon allamfo nincs a lathataron se, csak politikus, pedig a ketto kozott ertelmezesemben van egy kis kulonbseg”
 • 24. 22 es 23-nak 2008. szeptember 15. 21:32
  „22-nek:

  igazad van, de a "foglalkozasi betegseg"-en kivül volt mar Gyurcsanynak sok-sok "üzemi balesete" is!!

  23-nak:

  ha az ellenzeket "programhiannyal" vadolom, ezzel erösitem sajat poziciomat!! Ezt tudja ma mar minden közsegi elöljaro is!!!”
 • 23. Humgor 2008. szeptember 15. 21:23
  „Ma Magyaorországon a vezető kormánypárt (ja bocs, már csak egy van) kicsit nincs képben, hogy mi mit jelent:

  "A miniszterelnök üzent a "kormányra kerülni akaróknak" is, bár konkrét neveket vagy pártokat nem említett. "Akik úgy vélik, hogy nekik kell kormányozni, mondják meg, mit tennének" - vagyis arra utalt, hogy ezek az erők mutassanak fel konkrét programot, "jelzőkkel, számokkal, segélyekkel, nyugdíjjal". A választókat pedig arra buzdította, hogy merjenek kérdezni ezektől a politikusoktól: mit tennének, ha ők kormányoznának."

  A kormány dolga a kormányzás. Hahó, még egyszer megismétlem, hogy minden MSZP-s megértse, a kormány programja a kormányzás. MÉg egyszer a kormány programja, nem mások programjainak keresése, hanem a kormányzás.

  Ja és még valami.

  Eza nagyon bátor, böszme nagy médapolitikus, miért nem szavaztatta meg a Megegyezés nevű programját ma?

  Erre válaszoljatok.

  Megszavazhatta volna, és ha a parlament nagy része rámondja az ok, már tényleg megegyezés lett volna.

  Így felfogtátok, hogy mi van? Van egy parlament kkisebbségi kormánnyal, és ennyi. Mert, hogy az Szdsz, ott fog betartani, ahol tud, az biztos.”
 • 22. "ket-kö 19-nek" 2008. szeptember 15. 21:23
  „A sort lehetne meg folytatni:
  --Castro, Kim Il Yong,es igy tovabb!

  De ugyan mond mar:

  "Melyik politikus,melyik "hatalmon levö" politikus nem ragaszkodik
  a hatalomhoz???????????????????????ß

  Ez ugy latszik--a politikusoknal---egy "foglalkozasi betegseg"!!!!!!!!”
 • 21. Győzelem ! 2008. szeptember 15. 21:05
  „HAJRÁ FERI !!! Most már dolgozattok .”
 • 20. rozsa58 2008. szeptember 15. 20:34
  „Annak is a Fidesz az oka, hogy hülyék vannak kormányon? Talán inkább azok akik odaültették őket!”
 • 19. zweistein 2008. szeptember 15. 20:30
  „szemlelodo 2008.09.15. 17:51: "A fiataloknak nem mond semmit- az elvtársak ragaszkodnak mandátumukhoz,mint anno Szadat a Mao-hoz."

  Ez így nagyon nem jó, Szadat helyett Nasszer értendő, talán.”
 • 18. ekerö 2008. szeptember 15. 20:05
  „A kormany alkalmatlan ez nyilvanvalo es nem tesz erdemlegeset, sebaj a valasztasokig majdcsak elbohockodik a fidesz mi? Majd onnan mar nagyonnagyon komolyan.....”
 • 17. mai 2008. szeptember 15. 19:52
  „Csináljon az ország javára valamit a Kormány, hiszen ők vannak hatalmon, nem az ellenzék...”
 • 16. ekerö 2008. szeptember 15. 19:42
  „Egy ujabb Orbanlufi pukkadt ki, mikor veszi vegre a faradtsagot a jobboldal,hogy vegre csinaljon valamit ami az orszag javara valna. A szocik igenis levalthatoak,de nem ilyen teatralis ,nepbutito eszkozokkel.Gyurcsany a manipulator lepett egy ujabb lepest a sakktablan, ahol egy jobbosparasztot leutottek siman :-P”
 • 15. mai 2008. szeptember 15. 19:09
  „Azért a szocialistáknak és Gyurcsány Ferencnek is tele a t.ke az SZDSZ-szel és Fodor Gáborral. Most az egyszer tökéletesen igaza van. Idézet a parlament mai munkájából:

  "Gyurcsány pontosan tudja, hogy az SZDSZ-t sarokba szorította

  A miniszterelnök viszontválaszában kegyetlenül elbánt Fodorral és nyíltan kimondta: "Én pontosan tudom, hogy a dolgozatom az SZDSZ támogatását politikai okokból nem kaphatja meg a parlamentben, azt Önök leszavaznák. Azt is pontosan tudom, hogy nem szavazzák meg a mai önfeloszlatásról szóló javaslatot, mert azt szeretnék, ha a kormány tovább működne. Ne álljanak be az ellenzék mögé, hogy megmutathassák úgy igen, hogy nem. És ne használják a parlamentet a politikai népszerűségük kovácsolására" - szólította fel Fodort a miniszterelnök. "Pláne ne Ön, mert az egész politikai pályafutása nem ilyen szellemű" -tette hozzá."”
 • 14. rozsa58 2008. szeptember 15. 18:49
  „Csak arról van szó mit kellene csinálni! Feri, most már ideje lenne dolgozni is, nem csak dumálni. Igéretekkel tele van a padlás..”
 • 13. magda 2008. szeptember 15. 18:47
  „Nem csalódtam, mert nem voltak illúzióim... /Magdolna/.”
 • 12. melyik....? 2008. szeptember 15. 18:44
  „melyik Parlament ostja fel magat szivesen?????

  Hiszen akkor, mint kepviselönek, elvesziti a :
  --diplomata utlevelet,
  --a szolgalati kocsit,
  --a szolgalati lakast,
  --a jo havifizetest,
  --az ingyenes utazasi lehetöseget vonaton,buszon,
  --es....,es..., felsorolni is sok lenne kedvezmenyeiket!!1

  Ki valik meg ettöl????
  Meghozza önkent??”
 • 11. Kisrezsi 2008. szeptember 15. 18:37
  „Vajon ezen most én miért nem lepődtem meg?
  Cirkuszt és kenyeret a népnek”
 • 10. az emeszpés és szadeszos képviselők még maguknak is hazudnak. 2008. szeptember 15. 18:35
  „Azt gondolják, hogy gerinces dolog, amit cselekednek ????? nem ezt ígérték az esküjükben.”
 • 9. meki 2008. szeptember 15. 18:01
  „Az MDF és az kurnok asszonya,igazi Haza és Nemzet ÁRULÓJA.Ezt már bebizonyitotta többször is.Mit vártok????”
 • 8. szemlelodo 2008. szeptember 15. 17:51
  „Bejött a papírforma.
  A fiataloknak nem mond semmit- az elvtársak ragaszkodnak mandátumukhoz,mint anno Szadat a Mao-hoz.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos balesetek Fejér megyében

Seregélyes és Sárosd, illetve Székesfehérvár és Dinnyés között is két-két autó karambolozott.… Tovább olvasom