Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Nincs megállapodás - folytatódik a vasutassztrájk

Hétfőn este és kedden is folytatódik a vasutassztrájk, mivel a szakszervezetnek a délutáni egyeztetésen sem sikerült megállapodnia a vasúttársaság képviselőivel - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) elnöke hétfő este tartott sajtótájékoztatóján.
Gaskó István hozzátette, hogy hiába tárgyaltak a követelésekről a MÁV Gépészet, a MÁV Zrt. és a MÁV Start Zrt. vezetőivel - az elégséges szolgáltatásokról még a Trakció Zrt.-vel is - az egyeztetéseken egyetlen kérdésben egyetlen tyúklépést sem tett a MÁV-csoport, így az ő szempontjukból egyre rosszabb a helyzet.

Gaskó szerint a MÁV provokálja a sztrájkolókat, melynek köszönhetően érezhetően erősödik a sztrájk. Mivel a MÁV hétfőn sem fogadta el a VDSZSZ elégséges szolgáltatásokról szóló ajánlatát, így egyre kaotikusabb a helyzet. A VDSZSZ elnöke hozzátette, hogy továbbra is felajánlják, hogy minden vonalon négy vonat közlekedjen naponta, a budapesti forgalom lebonyolításához pedig további 40.

A vasutasok múlt hét pénteken, hajnali háromkor kezdték a sztrájkot, de még délelőtt felfüggesztették. Hétfőn hajnali háromtól újra beszüntették a munkát, mert a vasúttársaság dolgozóinak nettó 250 ezer forint kifizetését követelik a Cargo eladásából, a MÁV Start dolgozói részére pedig 10 százalékos alapbérfejlesztést szeretnének elérni a 2008-as bérfejlesztésen felül.

Olvasóink írták

  • 1. Kicsilány 2008. február 06. 11:35
    „Igen, fizessenek minden vasutasnak. Ne csak 6,9 %-os béremelés legyen az amúgy is alacsony bérekre. Van akinek 77.300,- az alapbére. Ebből családi pótlékkal, műszakpótlékkal együtt 73.000,- Ft-ot visz haza. Ugye a családi pótlék 11.700,- Ft. Számuljunk? Igen, ha 10 %-os béremelés lenne, akkor sem vinné haza a minimálbért. Ezért éjjel-nappal, ünnepnap, hétvégén dolgozik. A családját csak futtában látja. Arról nem is beszélve, hogy a vágányok között jár hóban, fagyban, esőben, rekkenő hőségben. Ezt kelle a vezetőknek is csinálni. De az irodából a több százezres fizetéssel ezt nem tudja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 módosító javaslatot nyújt be az MSZP a pénztártörvényhez

Nemet mond a Fidesz a törvénymegerősítő népszavazási kezdeményezésére az MSZP a február 11-én… Tovább olvasom