Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Országos gyűjtést tartanak vasárnap a katolikus templomokban

Ebben az évben vasárnap tartják a katolikus templomokban az országos gyűjtést a szegények javára - tudatta a Független Hírügynökséggel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága sajtóirodája.
Minden évben november végén rendeznek országos gyűjtést a katolikus templomokban. A beérkező adományok 40 százaléka marad az egyházközségeknél. Ebből az összegből támogatják a plébániai karitász csoportok tevékenységét.

Minden egyházmegyei karitász szervezet 33 százalékot kap az országos gyűjtésből befolyó összegből . A fennmaradó részt az egyházmegyék központi célokra fizetik be. A teljes összeg 19 százalékát a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat, 8 százalékát pedig a Katolikus Karitász országos központja kapja.

Országszerte 670 plébánián működik a Katolikus Karitásznak helyi csoportja. Tavaly 60 millió forint gyűlt össze erre a célra. Ebből az összegből több mint 50 ezer családnak, illetve egyedülállónak tudtak segíteni az országban, 30 millió Ft pénzbeli támogatással és több mint 200 millió forint értékű tárgyi adomány szétosztásával.

További információ a vasárnapi gyűjtésről a: www.caritas.org.hu, valamint a www.szeretetszolgalat.hu oldalakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 százalékos bruttó béremelést kérnek a munkavállalók

A munkavállalói oldal 10 százalékos bruttó béremelést szeretne elérni, mert szerintük csak ez… Tovább olvasom