Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Vádat emeltek Révész Máriusz megverése ügyében

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség két rendőr ellen csütörtökön Révész Máriusz fideszes képviselő megverése ügyében.
Az egyik egyenruhás bűnsegédként, a másik bűnpártolás miatt szerepel az ügyben. Azt a rendőrt nem találták meg, aki ténylegesen bántotta a politikust.

Révész Máriuszt 2006. október 23-án, a Fidesz nagygyűlése után történt tömegoszlatáskor verték meg Budapest belvárosában. Eljárást indítottak az ügyben, a nyomozó ügyészek 2007-ben találták meg az első gyanúsítottat. Ez a rendőr látta, mi történt, de nem lépett közbe. Később, 2008 januárban a verés helyszínén bevetett egység parancsnokát hallgatták ki. Őt hivatalos személyként elkövetett bűnpártolással gyanúsítják, mert ő is látta, mi történt, de nem lépett közbe, és írásban sem rögzítette a verés tényét, pedig kötelessége lett volna.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügy két gyanúsítottja ellen vádat emeltek. Az egyik rendőr ellen a korábbi gyanúsításnak megfelelően különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlet, a másik rendőr ellen hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás a vád hivatalosan. Azt, aki valójában megverte a politikust, nem sikerült megtalálni, így az ügynek ezt a vonalát kénytelen lezárni a hatóság. A Központi Nyomozó Ügyészség a Fővárosi Bíróságnak nyújtotta be a vádiratot csütörtökön.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. patron 2008. május 20. 21:41
  „Hogy lett az ismerősömből politikus?


  Írod a sablonszöveget értelmetlenül...”
 • 31. Állampolgár 2008. május 20. 20:52
  „Azok tények. Ezt az ügyet pedig minkét pólus a saját ízlése szerint ferdíti.”
 • 30. patron 2008. május 19. 22:05
  „Tehát mivel nem voltam a holdon, mikor az ember a holdra lépett, nem hihetek az ott járt űrhajósnak.

  Mivel nem voltam ott, mikor Farkas Berci az űrben szált, nem hihetek neki.

  Mivel nem vezettem még porsche márkáju autót, ezért nem hihetem el, hogy meg az 250-nel is.

  Értem a logikádat.

  Lehet, hogy nincs is északi sark? A Himalája sem létezne? Csak meséltek róla. Saját szememmel nem láttam...”
 • 29. Állampolgár 2008. május 19. 12:21
  „Patron az igazmondó juhász. Ott voltál? Láttad a saját szemeddel? Miért nem voltál ott? Akkor ők miért mentek oda? Te sem tudod a teljes igazságot, úgyhogy nem nevezhetsz senkit hazugnak.”
 • 28. patron 2008. május 18. 01:40
  „Nézd meg, hogy semmilyen dobálás nincs, azzal ellentétben, amit hazudsz.

  A helyszínről elmenőket ütik folyamatosan bekerítve őket és terelve, ahelyett, hogy hagynának mindenkit békésen hazamenni.

  Ja, hogy amerikait is ütnek.

  http://www.youtube.com/watch?v=PXNECuzHIVE”
 • 27. patron 2008. május 18. 01:35
  „Ha jól tudom, akkor Miskolcon csak a holdingnak 4 ilyen autót vettek.

  Egyébként 1 nagyon gyenge ellenpélda...

  Meg persze, hogy a közismerten "pártatlan" indexet hozod példaként. A következő a nol lesz. Látod én nem hoztam csak a youtube-ot.

  http://www.youtube.com/watch?v=A4ykiqsZBpc&feature=related


  http://www.youtube.com/watch?v=EcsOv82hv3c&feature=related


  Nézd csak. Hiába hazudozol.”
 • 26. Állampolgár 2008. május 17. 23:36
  „És az ellenpélda:

  http://index.hu/politika/belfold/nknzs2626/”
 • 25. patron 2008. május 17. 19:19
  „:)))))

  Ugyanaz a szöveg!!!!!!!!!!!!!

  Takarodjunk a Hazánkból. Ábránduljunk ki. Ne is menjünk szavazni. OV hataloméhes mindössze, szemben a drága szdsz-szel és mszp-vel, akik egyáltalán nem.

  :))))


  Emlékszel még?

  A fideszellenes miniszter miniszteri fizetéssel, a lek..vázott Haza, 2004 december 5., 2006. október 23., olyan drága autópálya, ami a horvát dolomitban is drágának minősül, MALÉV eladás fillérekért, amit az angolok továbbadtak, mint a villám a sokszorosáért, növekvő államadóság, parkolótársaságok, nemzeti ünnepekből rendőrhorda ünnepek, stb., stb., stb...”
 • 24. Állampolgár 2008. május 17. 10:53
  „Nem vagyok liberálbolsevik, inkább kiábrándult a politikából. Inkább merüljünk el ebben a sz..ban, mint a jobboldaliban.

  Emlékszel még? Titkosítani a dokumentumokat 50 évre. Cseresznyét importálni dél-Amerikából....

  A hatolmról meg csak annyit, hogy O.V. évek óta áhitozik. Évek óta ő a Fidesz vezére. Aki ennyire hozzászokott az uralkodáshoz, és ilyen rég óta vágyik a még nagyobb hatalomra, attól én jó nem várok.
  Nade v.szeg addigra én már nyugatabbra leszek, úgyhogy szebb jövőt az itthoniaknak. Csak a maradni kényszerülő szeretteimet sajnálom...”
 • 23. patron 2008. május 16. 20:08
  „18 és 21 igaz sajnos.”
 • 22. patron 2008. május 16. 20:07
  „Kedves liberálbolsevik "állampolgár"!

  19-es: Én miért lennék fideszes? Hol láttál erre utaló jeleket?

  20-as: Ötletes! Bár én nem vagok megmondóember.

  A 19-es hozzászólásod pedig a liberális médiahenger legszebb gondolata, amit a milliós tömegek nyelnek be igazságként, annyit hallják. Azt tudnillik, hogy mindegy melyik párt van hatalmon. Pedig persze, hogy nem mindegy. Egy Hazát lek....zó van most hatalmon. Ilyen a világon nem volt még. A vezető utálja hazáját és lakóit. Olyan törvényeket hoz, amely egyértelműen rossz az állampolgároknak. PL.: fóliasátorokra pénzt fizettetni a paraszttal? Libák millióit kiirtani ok nélkül kártérítés nélkül? stb stb


  Te 17-es hozzászóló!

  1.) 2006 október 23-áról van szó.
  2.) Azt, hogy mit fordítottak szegény írnek, ki tudja.
  3.) Nem a rendőrök reagáltak jól a kis csoport támadására, hanem a megemlékezők nem ültek fel a liberálbolsevik rendőrprovokátorok műtámadására.
  4.) 2006. október 23-án mit mondtak volna az írek a szemkilövésekre, fekvőemberek rugdosására, mankós ember földretiprására, babakocsis kismamák elleni lovasattakra?”
 • 21. Bingo 2008. május 16. 19:04
  „18-ashoz:
  Csupa "törvénytisztelő" minisztereink vannak! (A miniszterelnököt nem is említem!) Ez valóban óriási nagy baja a magyar társadalomnak. Így mindenki azt hiheti joggal, vagy anélkül, hogy ő is mindent megengehet magának.”
 • 20. Állampolgár 2008. május 16. 19:00
  „"Ne higyjetek a megmondóembereknek hölygyek és urak!!!!"

  Jó, nem is hiszünk neked.”
 • 19. Állampolgár 2008. május 16. 18:58
  „15-ös hozzászólásra:
  Hát én épp ezen rágódtam veletek kapcsolatban. Én egy vasat sem kapok a hozzászólásokért, viszont sohasem dicsőítettem egyik oldalt sem. Viszont olyat már sokszor láttam, hogy hajrá fidesz, és sorolhatnám. Kinek is fizetnek? Csak nem ezért van ennyi adóssága Viktor atyátoknak? :-P
  Ha neked lenne igazad, már rég kimoderáltak volna téged. Ha kicsit is tájékozott lennél politikailag, tudnád, hogy minden pártnak megvan a holdudvara és a lobbi tevékenységükben sem különböznek. Nyugi, a tieid ugyanannyit lopnak, mint a kormány.”
 • 18. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 16. 18:58
  „A legnagyobb baj ott kezdődik, hogy köztörvényes bűnözők irányítják a magyar rendőrséget, ezért minden hülyét felvesznek rendőrnek. Pedig a rend őreinek kellene példát mutatniuk.”
 • 17. eeqwrerqwqwer 2008. május 16. 17:56
  „A 2008. március 15-én hazánkba látogató ír rendőrök által készített és magyarra fordított, az ORFK-hoz eljuttatott eredeti jelentés a magyar rendőri erők megfigyeléséről.
  Forrás: intra.police.hu

  "Március 14-én az Észak-ír Rendőrség két hivatásos állományú tagja (Earl Aiken felügyelő és Allan Jones őrmester az Észak-ír Rendőrség Közrendvédelmi Kiképző központjából) Budapestre utazott az 1848-´49-es Forradalom és Szabadságharc megemlékezése alkalmából tartott rendezvények rendőri biztosításának megfigyelése érdekében. Minden év március 15-én a magyarok megemlékeznek a Forradalomról és az ezt követő 1848-1849-es, az osztrák Habsburg uralom elleni Szabadságharcról. Magyarországon ez a nap az egyik legjelentősebb nemzeti ünnep. Március 15-én reggel elmentünk az Országos Rendőr-főkapitányságra, ahol megmutatták nekünk az összes vezetési törzset, amelyeket a különböző aznap történő események figyelemmel követésére, szükség esetén intézkedések megtételére állítottak fel. Ezek mind a személyi állomány, mind a technikai berendezések tekintetében nagy benyomást tettek ránk, melyek között nagyon fejlett térfigyelő kamera rendszer is szerepelt. További kamerákat helyeztek el a városban erre a napra, így a ,,vakfoltok" is megfigyelhetővé váltak. Az összes videofelvételt a parancsnoki szobákba továbbítják annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információ álljon a parancsnokok rendelkezésére a döntéshozatali eljárás során. Csodálkoztunk azon, hogy mennyi parancsnok, vezető van jelen; mi a jelenlévő vezetők létszámát csökkentettük az Egyesült Királyságban. A döntéshozatali eljárás sokkal egyszerűbb és hatékonyabb, amennyiben egy személy felelős a stratégiai döntésekért, illetve egy személy felelősségi körébe tartoznak a taktikai döntések. Ez a ,,Bronz", ,,Ezüst" és ,,Arany" rendszerben jelenik meg nálunk, tekintettel a rendezvények biztosítására. Ez a rendszer nem csak a Brit Szigeteken, a váratlan eseményeknél bizonyult hasznosnak, elterjedtnek, hanem egész Európában növekvő számban népszerűvé válik, illetve alkalmazásra kerül.
  Ezek után elvittek a Parlamenthez, ahol nagyon megtisztelő helyről nézhettük végig az ünnepélyes zászlófelvonást. A rendőri biztosítás itt egy nagyon kifinomultan megtervezett művelet volt, mivel a tüntetők csoportjait nagyon jól kezelték a rendőrök, illetőleg a kordonok távol tartották őket; ezek az ünnepség megzavarását minimumra csökkentették. A Köztársasági Elnök és a Miniszterelnök végignézte az ünnepséget és a díszfelvoulást, csupán a távolban hallható fütty és kiabálás zavarta meg elhanyagolható mértékben az ünnepséget. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy - összhangban az Emberi Jogok Európai Egyezményével - a magyar rendőrök biztosították a békés tüntetéshez való jogot, viszont készen álltak bármely jogellenes cselekmény kezelésére.
  A következő helyszín a Magyar Nemzeti Múzeum volt (Múzeum körút, Ferenciek tere metróállomás). Egy színész Petőfi Sándort (1823-1849) alakította és elszavalta a híres Nemzeti Dalt. 1848. március 15-én több ezer embernek szavalta a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjéről ezt a verset. Petőfi szenvedélyes szavalásával kezdődött a Habsburg elnyomás elleni forradalom. 1849-ben, az egyik utolsó csatában esett el. Egy, a Forradalomra történő visszaemlékezés sem múlhat el a Nemzeti Dal nemzeti műemlékeknél, így a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről történő elszavalása nélkül. A mostani eseményen körülbelül száz táncos és színházi berendezések vették körül annak érdekében, hogy minél látványosabb legyen az előadás. Ez nem politikai esemény volt, így demonstráció nem történt, ugyan egy nagyon hatékony szűrőrendszert alkalmaztak annak érdekében, hogy az esemény bármely fajta megzavarását megelőzzék. A színpadot egy ideig a nemzeti színek borították. Tüntetés nem történt, így nagyon élvezetes eseménynek lehettek részesei mind az előadók, mind a közönség, akik jól megérdemelt tapssal jutalmazták az előadást.
  Egy gyors ebéd után elmentünk az Erzsébet hídhoz közeli Petőfi szoborhoz, ahol egy nagy tömeg előtt beszélt a Főpolgármester úr. Egy szűrő berendezést alkalmaztak itt is, valamint a külső kordonra biztonsági őrök figyeltek. A belső fémkordont, mely kettő méter magas volt, a BRFK rendőrei biztosították a Készenléti Rendőrség támogatásával, és csupán meghívott vendégeket engedtek be erre a területre. A belső kordont korlátozott számú rendőr biztosította, akiket laza kordonban állítottak fel az előadó és a vendégek, valamint a kordonok között. Amikor a Főpolgármester elkezdett beszélni, egy nagyobb tömeg megpróbálta bekiabálással megzavarni, valamint nemtetszésüknek adtak hangot a Főpolgármesterrel kapcsolatban. Ez kántálásokban és bekiabálásokban mutatkozott meg, illetve ezek után tojások és pénzérmék bedobálására is sor került. A külső és a belső kordon között több árusítóhelyet állítottak fel, mivel az árusok kiváló alkalmat találtak ara, hogy itt adják el az áruikat. Sajnos legalább egy árusítóhelyen élelmiszert is árultak, így nagy lehetősége van annak, hogy innen szerezték be a tojásokat. Egy egyszerű intézkedést lehet annak érdekében tenni, hogy ez ne forduljon elő a következő évben: ki kell vinni ezeket a standokat. A Főpolgármester biztonságának megőrzése érdekében egy pajzzsal felszerelt BRFK rendőri egységet állítottak fel a tüntetők előtt, a kordon mögött. Ez az ellenkező hatást fejtette ki, valamint a tömeg jobban nekinyomult a kordonnak, illetőleg többet dobáltak. A pajzsvonal nem tudott semmilyen intézkedést tenni a tüntetők ellen, mivel elválasztotta őket a kordon, valamint nem állították meg a dobálást, hiszen a rendőrök feje felett továbbra is dobálták a Főpolgármestert. Így ez a bevetés több gondot okozott, mint amennyit megoldott. Az esemény végére nem csak a Főpolgármestert találták el tojással, hanem Jones őrmestert és N. Gergő r. hadnagyot, a tolmácsot is. Gergő tolmácsolási feladatánál többet látott el, mivel Jones őrmester mellett maradt, amikor gondatlanul túl közel ment a cselekményhez!
  Ezután elmentünk a körúton található Készenléti Rendőri egységekhez. A rendőrök látványos megjelenése a védőfelszerelésekben, vízágyúkkal és könnygázvetőkkel sok, a politikai gyűlésre igyekvő potenciális rendzavarót elrettenthetett. Ezen felül a Rendőrség számos megelőző ruházat-, csomagátvizsgálást is foganatosított olyan személyekkel szemben, akikről úgy vélték, a gyűlésen problémát okozhattak. Megfigyeléseink szerint a rendőrök udvariasan, tisztelettel, ugyanakkor hatékonyan és hatásosan foganatosították az intézkedéseket. Egy megjegyzést tennénk ezzel kapcsolatban: az átvizsgálást végző csoportok az intézkedést olyan helyen is foganatosíthatták volna, amely kevésbé van a nyilvánosság előtt (pl.: egy kapualjban vagy egy lakásokhoz vezető folyosón), mint a nyílt utcán. Ennek kettős pozitív hatása van: az egyik az, hogy az intézkedés alá vont nem tud bizonyítékoktól könnyen megszabadulni, illetve nehezen tudnak megszökni, ugyanakkor sokkal nagyobb diszkréció biztosítható számukra, ha nem a nagy nyilvánosság előtt foganatosítanak velük szemben intézkedést. A gyűlésen körülbelül 1500 ember vett részt, sok előadó beszélt hozzájuk, illetve sok együttes zenélt a színpadon, amely egy kórház egyik oldala mellett került felállításra. Ez volt az első alkalom, amikor a tömeg közé vegyülhettünk, erre egyébként kevés alkalmunk nyílik. Most is velünk volt Gergő, a tolmácsunk és feltehetően azon gondolkodott, hogy ezúttal milyen bajba keveredik. Az eseményen a szónokok először hazafias beszédeket tartottak, de nem sokkal később uszító, gyűlölködő nyelvet használtak, melyet számos etnikai csoport ellen használtak. Néhány előadó arra biztatta a rendőröket, hogy csatlakozzanak a tüntetőkhöz, ám amint kiderült, hogy ez nem valósul meg, a rendőröket elkezdték szóban támadni. Hamarosan úgy tűnt nekünk, hogy a szónokok arra buzdítják és hergelik a tömeget, hogy a forradalom nevében támadják meg a rendőröket. Az Egyesült Királyságban ezek a szavak a zavargásra felbújtás tényállását valósították volna meg, illetve a szónokokat ezt követően letartóztatták és megvádolták volna. Körülbelül kétórányi lázító dalszövegek és beszédek után egy kisebb csoport megtámadta a rendőrsorfalat. Ez egy gyors támadás volt, valamint a zavargás minden elemét megfigyelhettük, a teljes zavargás kialakulásához vezetett volna, ha a rendőrök túlreagálták volna ezt a támadást. Ez természetesen a tüntetők kezére játszott volna, ám a rendőrök rendkívül professzionálisan oldották meg a problémát: fegyelmezetten, példa értékű magatartást tanúsítva. Nem bocsátkoztak összeütközésbe annak ellenére, hogy szélsőséges provokációnak voltak kitéve. Amikor már látták a tüntetők, hogy ez a fajta provokáció eredménytelen, abbahagyták. El kell ismernünk, hogy jó döntést hoztak azzal, hogy elvonták a helyszínről a csapatokat, amilyen gyorsan csak lehetett, így biztosítva számukra pihenőidőt.
  Az este folyamán később zavargásról érkezett jelentés, amely alapján megtudtuk, hogy legalább hat rendőr megsérült. Nem láthattuk az eseményt, de az megjegyezhető, hogy az egész napos nagy rendőri jelenlét, intézkedések miatt ezt nagyon gyorsan megoldották, még azelőtt, hogy a rendőröket képesek lettek volna visszaszorítani.
  Gondolatban a sérült rendőrökkel és családjaikkal vagyunk, illetve mielőbbi felépülést kívánunk nekik. A rendőri szempontokra térve, nagy benyomást tettek ránk a rendőrök fegyelmezett viselkedésükkel, intézkedéseikkel. A magyar rendőrök nem csak jól képzettek és irányítottak, hanem - frissítő látni -, hogy nagyon szeretnének tanulni és fejlődni. A rendészet területén senkinek nem lehet megoldása az összes problémára, illetve csak a legjobb rendőri erők tanulnak egymástól. Úgy vélem, hogy sok értékes rendőri tapasztalatot viszünk haza Észak-Írországba.
  Allan Jones Q.P.M. Őrmester 15172
  Közrendvédelmi Kiképző
  PSNI (Észak-Ír Rendőrség) )
  Earl Aiken
  Felügyelő 17632
  Közrendvédelmi Kiképző
  PSNI (Észak-Ír Rendőrség"”
 • 16. patron 2008. május 16. 12:09
  „Ja, Bush úgy jön ide, hogy ő nem fél az ellenvéleménytől. Ő van - nemsokára volt - hatalmon és kész. Lehet nem szeretni, de ez karakánabb dolog, mint a gurcsányellenes videókat sorba flag-elni, mint liberálisok teszik.”
 • 15. patron 2008. május 16. 12:06
  „Kedves fizetett liberálbolsevik megmondóemberek sportos és ipiapacs!

  A politikailag tájékozott emberek tudják, hogy ti csak a munkátokat végzitek, amiért pénzt kaptok valahol, valahogyan vagy más juttatást. A fórumok tele vannak veletek. A médiahengert ti teszitek teljessé és az iszonyatosan sok tájékozatlan ember benyeli a hazugságaitokat...

  A Bush-t nyíltan gyilkosnak nevező film háborítatlanul ott van a youtube-on.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-8991317191173231517&q=source:010939096061906806268&hl=hu


  Először egy kis érdekesség:

  Ezen a filmen símaszkos!!! és azonosító nélküli!!! rendőrök vannak a provokátorokkal jót beszélgetve és igazoltatás közben egy kocsmában.

  http://www.youtube.com/watch?v=eFfSMSHZFdg&mode=related&search=

  Azt ne akarjátok már bemesélni, hogy csak úgy előkapták a símaszkokat.

  Ez pedig egy zászlózott videó a youtube-on. Megnézni úgy lehet, hogy regisztráltok. Mindössze egy jó kis becenév kell, mondjuk beno43 és egy e-mail cím. Mindenki olyan adatot ad meg, amilyet akar. Én pl.: Buthan-ban élek, mert akkor az volt legfelül. A confirmra pedig csak kattintani kell.

  http://www.youtube.com/watch?NR=&v=r7lomdMrlS0

  Van ott még más videó is...

  A youtube-on pedig mindig el kell olvasni az összes hozzászólásra kattintva a hozzászólásokat, mert a fórummotorjuk rosszul működik. Vakamint minden show és spam feliratra rá kell kattintani, mert előszeretettel eltüntetik ily módon a szavakat.

  Itt mindenki láthatja a valóságot.

  Az pedig, hogy egy napra hazudja ipiapacs a tévéostromot és 23-át jól mutatja, hogy mennyi szavainak a valóságtartalma.


  Matriné pedig igazat mond.

  Szegény postáshölgy cikkéhez hozzászólók jól mutatják, hogy a rendőrségnek nem hisznek az emberek. Nem bíznak meg bennük.  A rádió udvarán és a vizsgálatiban kínozták az embereket. Ne higyjetek a megmondóembereknek hölygyek és urak!!!!


  A hazugság után, mikor érvekkel kerülnek szembe, akkor jön a mocskolódás, anyázás. Ez a taktikai fegyver kiegészül a hirtelen sok velük egyező véleménnyel, persze más neveken, hogy az első oldalról a kellemetlen hozzászólást elvigyék, mert tudják, hogy a sok primitív ember csak az első lapot olvassa el.”
 • 14. sportos 2008. május 16. 10:38
  „matriné!

  Te komolyan gondolod azt amit leírsz? Mielött valamiről nyilatkozol igazán utána nézhetnél. Elég sok írásodat olvastam eddig, de csak puffogtatsz! A rendőrök oszlatták a tömeget, mi a sz@rnak maradtak még? bámészkodni? Nem volt törvény ellenes a parancs, beszélsz butaságokat, és évente mennek pályaalkalmassági vizsgálatra.De a többi embert is aki kint csinálja a ribilliót el kellene küldeni orvoshoz.Meg az összes politikust!”
 • 13. Állampolgár 2008. május 16. 10:21
  „Miután simán lehet venni viperát, rendőr felszerelést, ruhát, én azt sem zárnám ki, hogy ezek nem a szélsőjobbos balhés kölykök voltak...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön dolgozna a végzős joghallgatók kétharmada

Külföldön dolgozna a kétharmada - 60 százaléka - azoknak a magyar joghallgatóknak, akik a… Tovább olvasom