Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Varga Mihály: a migráció és a terrorizmus összefügg

Európa nyugati fele nem tartja annyira fontosnak, hogy megőrizze saját identitását - mondta a fideszes országgyűlési képviselő.
Úgy vélekedett, az a legrosszabb kombináció, ha egy ország gazdag és gyenge, mert nem képes megvédeni magát, ugyanakkor vonzó bevándorlási célpont.

A migráció és a terrorizmus összefügg - hangoztatta a fideszes országgyűlési képviselő.

Szomorúnak nevezte, hogy Európa csupán az elmúlt néhány évben kezdett ráébredni arra: a bevándorlást meg kell állítani.

Az EP-választás tétje nagyobb, mint a korábbiaké: az dől majd el, hogy az Európai Uniónak migrációpárti vezetői lesznek-e vagy olyanok, akik megvédik a keresztény kultúrát.

Az utóbbi időben a kontinenst "elárasztó" bevándorlók másként viszonyulnak például a nőkhöz vagy a vallásszabadsághoz - fogalmazott Varga Mihály.

Az európai emberek jelentős része szerint a migráció a legfontosabb kérdés, brüsszeli politikusok azonban nem így vélekednek. Az ő álláspontjuk, hogy a bevándorláshoz hozzá kell szokni, a folyamatot megállítani nem lehet. A magyar kormány ezzel szemben bebizonyította, hogy szárazföldön, az olasz pedig, hogy tengeren fel lehet tartóztatni a migránsokat - mondta.

Kijelentette: a kabinet korábban is vállalta a vitát a magyarok érdekében, például a Nemzetközi Valutaalappal, és az idő "bennünket igazolt". A magyar gazdaság egyre jobban teljesít - hangsúlyozta, megemlítve egyebek mellett az ingyenes tankönyveket és a kétszeresére emelkedett minimálbért.

Varga Mihály kijelentette: ha Magyarország most hibát követ el a bevándorlás ügyében, akkor azt később már nem lehet majd kijavítani.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének felmérése szerint 60 millió afrikai ember szeretne Európába költözni, és a hosszú távú kilátásokat rontja a szárazság, az édesvízkészlet szűkössége. A magyar kormány álláspontja az, hogy a segítséget kell a problémával sújtott térségekbe vinni, nem pedig a bajt Európába hozni - fogalmazott a miniszter.

Úgy vélekedett, hogy Brüsszel nem tett le a bevándorlás szervezéséről. Ezt igazolja szerinte egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóta vagy a "migránskártyák" ügye.

Hozzáfűzte: problémás a magyar ellenzék is, amely "letagadja a bevándorlást", Brüsszelt képviseli Magyarországon, nem Magyarországot Brüsszelben.

Varga Mihály arra biztatta a jelenlévőket, hogy támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos migrációellenes programját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A KENÓ keddi nyerőszámai
Elő a szelvénnyel! Tovább olvasom