Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Verekedés egy iskolánál - szülők ütötték más gyerekét

Megvertek egy negyedik osztályos fiút Zala megyében, a csonkahegyháti általános iskolánál. A gyerekre egy másik diák szülei támadtak, és a szemtanúk szerint agyba-főbe verték. Mindez még hétfőn reggel, a tanítás kezdetet előtt történt, de a rendőrség csak most adott hírt róla.
Az iskola igazgatója azt mondta a Független Hírügynökségen, hogy a két család konfliktusa már évek óta tart, és a pedagógusokat nem terheli felelősség azért, mert első osztályos Alex szülei rátámadtak a negyedikes Norbira. A gyereket az iskola folyosóján, illetve az épület előtt ütötték a felnőttek, pontosabban az anya azt állítja, hogy csak ő emelt kezet a fiúra.

"Odamentem hozzá, megkérdeztem, hogy miért bántotta az Alexet, ő azt mondta, mert megérdemli. Én erre adtam neki egy pofont, meg kétszer megütöttem a kezét" - így mesélte a történteket Horváth Ildikó, aki már megbánta a dolgot. Állítólag csak a fiát akarta megvédeni, mert a másik gyerek folyton bántotta.

A megvert fiú édesapja is elismeri, hogy a gyerekek már régóta nincsenek jóban, de szerinte sokkal jobb lett volna megbeszélni a konfliktust. Horváth István felháborítónak tartja, hogy fia iskolatársának szülei így álltak bosszút.

A negyedik osztályos gyerek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Bár az iskolánál verték meg, az igazgató szerint őket nem terheli felelősség. A csonkahegyháti általános iskola a fennmaradásáért küzd, és nem állíthat minden gyerek mellé nevelőt - mondta Nauratyill József. Az igazgató hozzátette: "épp elég nagy energiát ró rájuk az is, hogy a szóban forgó családok egyébként változó szorgalmú gyermekeit, akik jórészt az időjárás kényszerítő körülményeinek hatására látogatják az intézményüket, írni, olvasni, számolni megtaníták."

A rendőrségen az igazgató tett feljelentést. A verekedő szülők ellen garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 5. Kolompár Rómeó 2008. január 19. 10:30
  „Kolompár-e volt?”
 • 4. Agyfelmetsző 2008. január 19. 10:23
  „Ki mit hoz otthon kedves Cecilía, ki mit hoz otthonról. A tv csak egy dolog. Egyik ismerősöm gyereke 12 éves, rengeteget bámulja a tévét mégsincs rajta semmilyen eltorzult viselkedésforma tapasztalható jele. Nem kell a tévére és más helyzetre fogni azt, ha egy szülő nem képes a gyereknevelésre, vagy egyáltalán azt sem tudja mi az. Rengeteg szülő úgy ahogy van csapnivaló, és az otthoni aggreszív viselkedésüket, megnyilvánulásukat veszik át a kölykök”
 • 3. S.Grandpierre Cecília 2008. január 18. 21:28
  „Fejétől bűzlik a hal! Vajon honnan ez az agressziv viselkedés, ami mostanság jellemző? Csak nézni kell a tv-ben a szennyet, az erotikai kiállitást megtekinteni, és mindazt az ocsmányságot, amit a fiataloknak mutogatnak. A reklámokban is! Szörnyű! A média felelőssége óriási, mikor térnek már észhez? Vagy az a lényeg, minél jobban lezülljön a nép? "Veszekedjenek, addig mi összeszedjük, ami még ebben az országban érték és eladható, " így gondolkodnak ott, ahol az ország ügye forog kockán?”
 • 2. Jo bacsi 2008. január 18. 19:38
  „Amen DoDo”
 • 1. dodo 2008. január 18. 17:48
  „A beltenyészet és vérfertőzés (28% szülő-gyerek, testvér, 40% unokatestvér) miatt eleve hibás génkészlet miatti degeneráció párosulva az alacsony, átl. 70%-os IQ-val vadságra és bűnözésre hajlamossá teszi ezt a népcsoportot. Súlyosbítja a helyzetet, hogy alacsony értelmi képességei miatt tettei súlyát nem képes felismerni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós mobilt loptak Budapesten: elfogták a tettest

Egymillió forintot érő, egyedileg gyártott mobiltelefont lopott el egy tolvaj, de a zseblopásra… Tovább olvasom