Juhász Gyula

1 éve
Szabó Imre
Makó - Felújítását követően visszakerült a Megyeház utcai, 200 éves kocsányos tölgy tövébe az az emlékkő, amely hirdeti: makói évei alatt szívesen pihent itt Juhász Gyula. Ami a táblán olvasható, csupán városi legenda, de ettől függetlenül is ez a város legértékesebb fája.
2 éve
Juhász, Babits és Kosztolányi rövid üzenetének kalandos történetét derítette ki Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész. A névjegykártya a legutóbbi szegedi könyvárverésen bukkant fel.
3 éve
Szabó C. Szilárd
Lapunk információja szerint elutasították a HÉB Hungária Kft. Juhász Gyula utcai polgárházra beadott bontási kérelmét. Megtaláltuk az épület egyik volt tulajdonosát, aki szerint már nem lehet újítgatni az épületet, le kell bontani.
3 éve
Szabó C. Szilárd
Összefogást sürget, és megmentené a lebontásra ítélt Juhász Gyula utca 3. alatti polgárházat Ozsváth Gábor. A szegedi örökségvédelmi szakértő már 2003-ban védelemre javasolta a nagy árvíz előtt épült házat.
3 éve
Szabó C. Szilárd
Olvasóink nagy többsége nem bontaná le a Juhász Gyula utcai régi polgárházat. Szilágyi József olvasónk szerint a magántulajdonos több pénzt is kaphatna érte, ha igényesen felújítaná, s úgy adná el, nem pedig társasházat húznának fel a helyén.
3 éve
Panek Sándor
DélmagyArchív 1923: A szegedi múzeumlépcsőn közös fotográfián a Juhász Gyulát ünneplő Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Móra Ferenc, József Attila, Szabó Lőrinc.