mutimitolvasol

9 hónapja
Munkatársunktól
Kié Kafka? Izraelé, mert zsidó volt, annak ellenére, hogy sosem járt ott, és még egy utca sincs róla sehol az országban elnevezve? Vagy Németországé, mert német nyelven írt, annak ellenére, hogy húgai a hitleri rezsim áldozataiként haláltáborokban tűntek el? Miképpen lehet biztosítani, hogy valóban mindenki számára hozzáférhető legyen?
9 hónapja
Munkatársunktól
Miként tudjuk átstrukturálni az agyunkat, hogy hatékonyabban tanulhassunk? Mely feszültségcsökkentő technikákat használhatjuk tárgyalási helyzetben? Milyen pszichés trükkökkel vesznek rá a hirdetők a vásárlásra? Hogyan alkalmazható a pszichológia a mindennapokban, a munkahelytől a sportpályáig?
9 hónapja
BorsOnline
Ha azt mondjuk: egér, az unoka és a nagymama jó eséllyel mást ért rajta. Kiss Gábor lexikográfus szerint azért is fontos ismerni a magyar nyelv szavait, hogy ne alakuljon ki kommunikációs szakadék idősek és fiatalok között. Hatalmas munka eredménye a megjelent Nagy magyar tájszótár.
10 hónapja
Werner Krisztina
A hívő ember a keresztséggel kapcsolódik Jézus Krisztusba - mondja önéletrajzi vallomásában Várszegi Asztrik -, saját keresztjét vállalva ugyanazt az utat járja, és vele együtt a feltámadás részese lesz. A megajándékozott című könyv nem egy hagyományos interjúkötet, sokkal inkább természetes sodrású, baráti beszélgetésfolyam, melyhez lapunk újságírója, Gülch Csaba és a főapát évtizedekkel ezelőtt gyökerező barátsága adott biztos alapot.
szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Most jobb tévét, laptopot, okostelefont venni, mert alaposan felmehet az áruk
A visszaeső kínai termelés alkatrészhiányt és emelkedő árakat okozhat.
Nem elég poénosnak lenni ahhoz, hogy valaki humorista legyen – belső motiváció is szükséges
Felméri Péter humorista önálló stand-up esttel érkezett nemrégiben Szegedre, az IH Rendezvényközpontba. Fejlődésről, humorról és a majmokról kérdeztük a fiatal előadóművészt.
Díjra jelölték a Napszálltát Romániában (videó)
Az Oscar-díjas Nemes Jeles László alkotása a legjobb európai film kategóriában esélyes.
Újabb két évre megválasztották Gyurcsány Ferencet a DK elnökének
A szavazatok 97,4 százalékát kapta meg.
Tapétaüzlet a Lenin körúton. Hogy hol?! Annó 1978
Újragondolt Annó sorozatunkban Somogyi Károlyné a szocialista kereskedelem vívmányába, egy 1978-ban megnyílt új tapétaboltba repít.
Iskolai mészárlásokra készülő tizenéveseket vettek őrizetbe a Krím-félszigeten
A két tini háziállatokon próbálta ki saját gyártású bombáinak hatását.