Csongrád és környéke

2015.11.08. 19:22

Dicsérték az újbort

A csongrádiak dicsérték az itókát, volt, aki többször sorba állt. Cseri Gábor alpolgármester a homokon termett csongrádi bort méltatta, illetve a valaha élt Márton püspök emlékét is felidézte.

Munkatársunktól

 – Tapsolnék én, de hát pohár van a kezemben! – nevetett Csongrádon egy idősebb férfi szombaton az V. Nemzetközi Újbor Fesztiválon. Más is hasonló cipőben járt, hiszen a zenehallgatás mellé a helyi fúvószenekar tagjai lovas kocsiról kínálták az idén termett nedűt. A csongrádiak dicsérték az itókát, volt, aki többször sorba állt. Cseri Gábor alpolgármester a homokon termett csongrádi bort méltatta, illetve a valaha élt Márton püspök emlékét is felidézte.

A csongrádiaknak és a táncosoknak is ízlett az újbor. Fotó: Králik Emese

A csongrádiaknak és a táncosoknak is ízlett az újbor. Fotó: Králik Emese

A helyi Alföld Néptáncegyüttes mellett bolgár, óbecsei, gyulai, valamint Ercsiből érkezett tánc- és énekcsoportok léptek föl, este felvonult a főutcán a Szent Vince Borrend. A hagyomány szerint aki Márton-napon bort iszik és libát eszik, a következő évben nem szenved hiányt enni-innivalóban. Aki biztosra akart menni a jövőjét illetően, és nem szerette volna a jólétét kockára tenni, a művelődési házban libazsíros kenyér mellett tesztelhette a boros gazdák idei termését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!