Csongrád és környéke

2019.08.19. 21:20

Csongrádi borfesztivál: kipakoltak az alkotók is

Az idén is számtalan program kíséri a borfesztivált. Fiatal alkotók is lehetőséget kaptak.

Majzik Attila

Az idén is számtalan program kíséri a borfesztivált. A pohár­emelgetés mellett idén is lehetett sportolni a Szőlő-Dűlő Futóversenyeken, jótékonykodni és kicsit jobban odafigyelni az egészségünkre az „Egymás fe­­­­lé" inkluzív gyalogló- és ko­­co­­gó­­­ünnepen, de biopiac, ás­­­­ványbörze, vidámpark, kéz­­­­műves-foglalkozás és felnőtt­megőrző is várta a fesztiválozókat.

Fotók: Majzik Attila

Ezek mellett idén újdonságként jelentkezett a „Csongrádi Alkotói Kipakolás". A friss, egyedi kezdeményezésen fiatal csongrádi művészek, kézműve­sek és tervezők mutatkoztak be. A program célja, hogy támogassa a még kezdő tehetségeket, valamint felhívja a csongrádiak figyelmét is azokra a sikeres vállalkozásokra, amelyek már a hazai és nemzetközi széles közönség előtt bizonyítottak.

Az első eseményen három tehetséges csongrádi születésű fiatal alkotó és öt egyedi márka mutatta meg magát: Maszlag Anett a Boris gyermekjátékokat és a Plastili ékszereket hozta el, Pitenyák Boglárka saját tervezésű és készítésű dizájntáskáit, Balla Regina pedig a Floats Designt és a Floats lebegőket és ékszereket, kiegészítőket mutatta be.

– Egy barátnőnkön, Pipei Borbálán keresztül kerültünk kapcsolatba a borfesztivállal, ő hozott össze a művelődési központ vezetőjével, Dezső Dórával. Neki is nagyon tetszett az ötlet, hogy mi lenne, ha fiatal alkotókat hívnának meg a fesztiválra, mi támogatásként ingyen kaptuk meg a standokat, ahol bemutathatjuk a termékeinket – mondta el Balla Regina. – Az ötlet onnan jött, hogy nemrég jöttem haza Hollandiából, ahol a fesztiválokon, piacokon be­vonják a fiatalokat. A „Csongrádi Alkotói Kipakolást" most egy próbának szántuk, meglátjuk, mennyire tetszik az embereknek. Reméljük, bejön, és akkor a jövőben még több helyi fiatal tervező kaphat lehetőséget itt.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!