Csongrád és környéke

2015.07.27. 22:00

Olaszbor-botrány: most Csongrádon ütik a vasat

Csongrád - Megyei szőlőtermelőket, borászokat, borforgalmazásban érintett kereskedőket, vendéglátókat várnak fórumra csütörtökön 16 órától a csongrádi városháza dísztermébe.

Munkatársunktól

A Tisztességes bort a magyarok poharába címmel meghirdetett gyűlést azért hívják össze, mert a közelmúltban zároltak Magyarországon 5 millió liter hamisított – olasz eredetű – bort, és ez hosszú idő után az első intézkedés, amely a hazai bornak kedvez. A fórum kezdeményezői – [namelink name="Gulyás Ferenc"] és [namelink name="Ungerbauer György"] csongrádi borászok – azonban azt szeretnék, ha a magyar szőlőt és bort védő hivatalos intézkedések folytatódnának. Ezért hívták meg Csongrádra Tornai Tamást, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökét is.

– Úgy gondoljuk, a HNT még többet tehetne annak érdekében, hogy az az olasz bor, amelyet Európa más országaiba nem lehetne bevinni az ottani helyi szabályozások miatt, a minősége miatt, ide eddig simán jöhetett – mondja Ungerbauer György, a Csongrádi Hegyközség elnöke.

– Gyanítjuk, ha az állam hozzáállása nem változik tartósan, ennek az árunak a hazai megrendelői a botrány elülte után újból meg fogják találni a módját annak, hogy importálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!