Csongrád és környéke

2016.11.27. 15:20

Ruhagyűjtő konténert kérnek a Bökénybe

Csongrád - Itt, a Bökényben sokszor látom, hogy a kukába dobják az emberek a használt ruhát - osztotta meg tapasztalatait a csongrádi Grünwald Sándorné.

Králik Emese

– Nagyon jó ötlet lenne itt is egy ruhagyűjtő konténer. A városközpontban van ilyen tároló. Volt, hogy elvittem oda, de sokszor bizony én is a kukába teszem – mondta. Egy fiatal nő viszont kijelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy ismerősnek adja a használt ruhákat, a személytelen gyűjtést nem kedveli, hiszen nem tudhatja, valóban jó helyre kerül-e az adománya. Ő például nem szeretné azt sem, ha nem csongrádi, hanem az ország egy távoli pontján élő ember kapná gyermekei kinőtt dolgait.

 

A buszpályaudvarnál van egy konténer, a csongrádiak akár oda is tehetik a holmijaikat. Fotók: Králik Emese

A buszpályaudvarnál van egy konténer, a csongrádiak akár oda is tehetik a holmijaikat. Fotók: Králik Emese

A bökényi körzet önkormányzati képviselője, [namelink name="Fábián György"] kérte egy testületi ülésen, hogy a városrészben is helyezzenek el egy fémedényt, ahová a helyiek betehetik a már fölösleges ruhát. A csongrádiak ilyen lehetőséggel például a városközpontban találkozhatnak, a Dózsa György térre tett ki konténert egy országos szervezet. A képviselő szerint azért volna fontos, hogy helyben is legyen, mert nem biztos, hogy mindenki akarja vagy tudja vállalni a ruhák utaztatását.


Úgy tudjuk, Csongrádon például a Vöröskereszt helyi szervezete és a nagycsaládosok egyesülete is szokott gyűjtést szervezni. A városatya mindenesetre azt kérte, nézzenek utána, milyen feltételekkel kerülhet a Bökénybe egy tároló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!