Csongrád és környéke

2014.12.18. 20:20

Újabb cégvezető távozik

Csongrád - Nem az intézmények, hanem a városháza igényeire szabták az idei költségvetést – közölte csütörtökön Csongrád polgármestere a testületi ülésen, amikor a pénzügyi tervek módosításáról kellett dönteni.

Munkatársunktól

[namelink name="Bedő Tamás"] azt is hozzátette: ez valószínűleg országos jelenség lehet, a szabályok szerint ugyanis az önkormányzatnak nullára kell kihozni a mérleget, így a Tisza-parti városban is a saját cégekre hárították a gondot. Ettől azonban még tény, hogy jelen állás szerint a városképnek 20 millió a kifizetetlenszámla-állománya, a városellátónak 100 milliós a hiánya. Utóbbi cég vezetője, [namelink name="Hajdú László"] közös megegyezéssel távozik a hónap végén. Ugyancsak gondban van a közműcég, jelentette ki [namelink name="Szabóné Fábián Mária"] ügyvezető. A nyereséges ágazatokat – ivóvíz és szennyvíz – elvitte az állam, nekik a veszteségesekkel – például távfűtés, fürdő – kell megbirkózni. Mivel a felsorolt okok miatt a cégvezetők nem sok mozgástérrel rendelkeznek, a polgármester javaslatára megszüntették az őket érintő, és Bedő szavai szerint tisztességtelen kitételt, miszerint ha nem sikeres a cégük, elbocsáthatják őket.

Szociális juttatások terén 46 milliót vesztett azzal a város, hogy másfél éve kilépett a kistérségi társulásból, hangzott el az ülésen. A város most belép az Alsó-Tisza-menti Önkormányzati Társulásba, amelynek továbbra is Csanytelek marad a központja, és a község polgármestere, [namelink name="Forgó Henrik"] az elnöke.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!