Egészségügyi fejlesztések a régióban

Több mint 380 millió forintos uniós támogatásból újul meg Csongrád megyében 3, Bács- Kiskunban 2, Békésben 6 egészségügyi intézmény.

Munkatársunktól

Több mint 380 millió forintos uniós támogatásból újul meg Csongrád megyében 3, Bács- Kiskunban 2, Békésben 6 egészségügyi intézmény. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapján tavaly meghirdetett pályázatokon kapott támogatással a dél-alföldi régióban kistérségi szinten megerősítik az egészségügyi ellátásokat, fejlesztik az infrastruktúrát, és eszközöket vásárolnak.

Szatymazon felújítják és korszerűsítik a háziorvosi rendelők épületét, valamint kialakítanak egy fertőző-várótermet. Kiszomboron fejlesztik az egészségügyi szolgáltatásokat: többek között minimalizálják a betegek továbbküldését, helyben kezelik a lakosságot. Itt is korszerűsítik az orvosi rendelőket, az épületet, s akadálymentesítik azt.

A pályázaton nyert pénzből Ásotthalmon új orvosi rendelőt építenek, oda költöznek a település egészségügyi szolgáltatásai.

A program-közreműködő szervezet, a VÁTI Nonprofit Kft. 11 támogatási szerződést kötött a projektgazdákkal, és megkezdődik a több mint 380 millió forintos támogatás felhasználása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!