Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Napközi otthon nyílik fogyatékosoknak

Csongrád - Értelmi fogyatékosok napközi otthona nyílik Csongrádon. Az új intézményben 3-tól 90 éves korig látják el a rászorulókat.
25 család mindennapjait könnyítheti meg az a napközi otthon, amely értelmi fogyatékosok számára nyílik Csongrádon. A Tisza-parti városban az elmúlt években nem volt megoldott a rászorulók napközbeni ellátása, a szülők kénytelenek voltak otthon maradni, vagy más városokban ellátást keresni fogyatékos gyermeküknek. Bár az utóbbi időben a legkisebbeket – állapotuktól és a szabad férőhelyektől függően – beírathatták a helyi óvodákba, ez csak keveseknek sikerült. A problémára megoldást az a több tízmilliós fejlesztés hozhat, amely már a végéhez közeledik. A Síp utcai iskola melléképületének bővítése a befejezésnél tart, a tervek szerint júniusig megkezdi szolgáltatását a 220 négyzetméteren – 3 foglalkoztatóteremmel, közösségi térrel és pihenőszobával – működő intézmény. A 24 férőhelyes otthonban – kor és állapot szerint – 3 csoport fog működni, csoportonként 1-1 gondozó ügyel majd a fogyatékosokra, és lesz mellettük egy konduktor is, aki a terápiás feladatokat látja el. Hétköznapokon 8 és 16 óra között fogadják majd a rászorulókat, akiket a Támogató Szolgálat gépkocsija szállít majd a Síp utcába, és onnan haza.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2010. április 21. 16:10
    „Gratulálok a megvalósításhoz, nemcsak ötlet maradt a jó elgondolás.
    1 szeméy 1 szobába, nem kevés, ha lesz 1 konduktor akkor is.
    Mit tudnak a konduktorok, hogy mellettül meg sem említik a gyógytornászokat, szomató pedagógusokat? Csak a konduktor ér ma valamit, a többi szakember munkája=0-val?”
  • 1. hién 2010. április 14. 20:43
    „Erre büszkék lehetünk... Csongrád a fogyatékosok városa. (Ezt nem rossz szándékkal mondom szerencsétlenek van elég bajuk,de ez már tényleg egy kicsit sok,hogy a környékből ide horják az összeset)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkafőzőre csaptak le, fegyvert is találtak - videóval

A rendőrség engedély nélkül tartott lőfegyverre bukkant egy csongrádi tanyán. Egy pálinkafőzőt is találtak, amit a VPOP lefoglalt. Tovább olvasom