Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Olaszbor-botrány: most Csongrádon ütik a vasat

Csongrád - Megyei szőlőtermelőket, borászokat, borforgalmazásban érintett kereskedőket, vendéglátókat várnak fórumra csütörtökön 16 órától a csongrádi városháza dísztermébe.
A Tisztességes bort a magyarok poharába címmel meghirdetett gyűlést azért hívják össze, mert a közelmúltban zároltak Magyarországon 5 millió liter hamisított – olasz eredetű – bort, és ez hosszú idő után az első intézkedés, amely a hazai bornak kedvez. A fórum kezdeményezői – Gulyás Ferenc és Ungerbauer György csongrádi borászok – azonban azt szeretnék, ha a magyar szőlőt és bort védő hivatalos intézkedések folytatódnának. Ezért hívták meg Csongrádra Tornai Tamást, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökét is.

– Úgy gondoljuk, a HNT még többet tehetne annak érdekében, hogy az az olasz bor, amelyet Európa más országaiba nem lehetne bevinni az ottani helyi szabályozások miatt, a minősége miatt, ide eddig simán jöhetett – mondja Ungerbauer György, a Csongrádi Hegyközség elnöke.

– Gyanítjuk, ha az állam hozzáállása nem változik tartósan, ennek az árunak a hazai megrendelői a botrány elülte után újból meg fogják találni a módját annak, hogy importálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyiek Mártélyon

Több mint 50 fős csoport érkezett az erdélyi Nyárádremetéről Mártélyra. Tovább olvasom