Egyperces

2017.10.17. 23:54

J. K. Rowling lenyomta Cristiano Ronaldót

A Forbes az elmúlt évben legjobban kereső európai sztárokról készített listát.

A tavalyi listán a 25 éven aluli srácokból álló One Direction banda kereste a legtöbbet, idén a tapasztaltabb celebritások szekere futott jobban - írja a BorsOnline. A top tíz legfiatalabb tagja is 28 éves, s csaknem a fele 50 év feletti.

Íme az első öt helyezett:

1.

A dobogó legtetejére az egyik legnépszerűbb brit író, [namelink name="J. K. Rowling"] került. Az elmúlt évben 95 millió dollárt – 24,8 milliárd forintot – keresett, ezt főként a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarabnak köszönhet, mely könyvként és színpadi darabként is hatalmas sikert aratott.


2.

Nem sokkal csúszott le az első helyről [namelink name="Cristiano Ronaldo"], az ő pénztárcája 93 millió dollárral – 24,3 milliárd forinttal – lett vastagabb tavaly óta. A legjobban fizetett sportoló címnek is örvendő, 32 éves portugál labdarúgó jövedelmező szerződést kötött csapatával, a Real Madriddal, a Nike-val pedig élete vé­géig szóló megállapodást írt alá.

3.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Még dobogós helyen a népszerű angol zenekar, a Coldplay áll, ők 88 millió dollárt – 22,9 milliárd forintot – gyűjtöttek koncertezéssel, lemezeladásokkal.

4.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A brit énekesnő, [namelink name="Adele"] az elmúlt év­ben 69 millió dollárt – 18 mil­liárd forintot – keresett, koncertjeivel számtalan arénát töltött meg. Rowling mellett ő az egyetlen nő, aki felkerült a listára.

5.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A svájci teniszező, [namelink name="Roger Federer"] 64 millió dollárt – 6,7 milliárd forintot – keresett tavaly. Vagyona jó részét ő is márkaszerződéseknek köszönheti, a Nike, a Rolex és a Mercedes is az ő arcával reklámoz.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!