2014.09.09. 13:53
Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!
A negyedik Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny témája idén a "Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében". Az első forduló anyagainak (menü, kalkulációk stb.) leadására egy hete van még az érdeklődőknek.
A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (1 fő szakács és 1 fő segítő) benevezhet. Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen - írja az OS.
Az OKÉS ezúttal is két fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékeli a zsűri, majd a második fordulóban a tovább jutott versenyzőknek el is kell készíteniük az ételeket.
Újdonság, hogy ezúttal két kategóriában nevezhetnek a csapatok. Az "A" kategóriában egy "átlagos", 3 fogásos napi menüt kell összeállítani, aminél a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. A "B" kategóriában egy rendezvényhez kell szintén 3 fogásos menüt tervezni. Az alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 520 Ft-ot.
Az "alapanyag kosárban" mindkét esetben többek között hazai tenyésztésű afrikai harcsafilé, csirke, sütőtök, cukkíni, cékla, szilva, alma, körte, köles, árpagyöngy és vörös lencse található.