Életstílus

2014.09.09. 13:53

Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!

A negyedik Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny témája idén a "Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében". Az első forduló anyagainak (menü, kalkulációk stb.) leadására egy hete van még az érdeklődőknek.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (1 fő szakács és 1 fő segítő) benevezhet. Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen - írja az OS.

Az OKÉS ezúttal is két fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékeli a zsűri, majd a második fordulóban a tovább jutott versenyzőknek el is kell készíteniük az ételeket.

Újdonság, hogy ezúttal két kategóriában nevezhetnek a csapatok. Az "A" kategóriában egy "átlagos", 3 fogásos napi menüt kell összeállítani, aminél a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. A "B" kategóriában egy rendezvényhez kell szintén 3 fogásos menüt tervezni. Az alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 520 Ft-ot.

Az "alapanyag kosárban" mindkét esetben többek között hazai tenyésztésű afrikai harcsafilé, csirke, sütőtök, cukkíni, cékla, szilva, alma, körte, köles, árpagyöngy és vörös lencse található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!