Foci VB 2010

2010.07.12. 12:04

Örömmámorban Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott tagjai valamennyien a frissen kiharcolt világbajnoki diadalt ízlelgették a hollandok felett aratott vasárnapi győzelmet követően Johannesburgban.

- El vagyok ragadtatva, büszke vagyok és örülök annak, hogy a szüleim 1981-ben hoztak össze engem, s így ehhez a csodálatos generációhoz tartozhatok - lelkendezett David Villa, a dél-afrikai torna egyik legeredményesebb góllövője.

- Az egész országnak ízlelgetnie kell ezt a sikert. Végre el lehet felejteni minden viszontagságot, amely a spanyolokat érte a világbajnokságok történetében. Most azokra a generációkra is gondolok, amelyek ugyanannyit dolgoztak, mint mi, mégsem jártak sikerrel, szenvedtek és sírtak. Nekem és sok spanyol számára ez életünk legszebb pillanata. Ha egyvalamire igazán büszkék lehetünk, az az, hogy mi sohasem változtattunk a játékstílusunkon, bárkivel kerültünk is szembe, nem úgy, mint ellenfeleink, amikor velünk találkoztak. Szoros mérkőzéseket játszottunk, de végig ragaszkodtunk a saját játékstílusunkhoz, főleg emiatt érdemeltük meg a világbajnoki címet - mondta a csatár.

Spanyol örömmámor.

Spanyol örömmámor.
- Szenzációs! Történelmi pillanat ez Spanyolország számára. Még nem is fogtuk fel, mit értünk el. Az biztos, hogy erre vágytunk gyerekkorunk óta - fogalmazott a csapatkapitány Iker Casillas. - Ez a diadal sokkal megindítóbb, mint az Európa-bajnoki győzelmünk volt - tette hozzá a kapus, aki megkönnyezte a világbajnoki győzelmet.

- Történelmi pillanat a mostani, ki kell élvezni - jelentette ki a védő Sergio Ramos. - Az ünneplés még csak most kezdődik. Hétfőn megyünk a Colónra és a Cibelesre (madridi terek), hogy találkozzunk a szurkolókkal. Nincs nagyobb elégtétel az életben, mint magasba emelni a világbajnoki trófeát.

Casillas csókja barátnőjének - interjú közben.
- Euforikus hangulatban vagyok, kizárólag pozitív dolgokat érzékelek. Csak az számít, hogy a döntőket megnyerje az ember. Ez most nehéz volt, de sikerült - nyilatkozott a középpályás Xabi Alonso.

Nadal, Domingo és a herceg a spanyol öltözőben

Előkelő társaságban ünnepelte diadalát az öltözőben a spanyol válogatott, miután vasárnap Hollandia 1-0-s legyőzésével megnyerte a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot.
 
Az önfeledten mulató aranyérmesnél látogatást tett a honfitársak közül Fülöp herceg, a sztártenor Placido Domingo és az idén a Roland Garroson és Wimbledonban is győztes teniszcsillag, Rafael Nadal. A franciákkal szemben elvesztett Davis Kupa-párharcot a vb kedvéért feláldozó játékos közölte: - Egész évben ünnepelnünk kell, mert ezt nagyon nehéz lesz megismételni. Utolérhetetlen ez a futballgeneráció, minden elismerést megérdemel.

Már éjjel egy óra is elmúlt, amikor Xavi előviharzott az öltözőből, és diadalittasan megindult az újságírók mellett a csapatbusz felé, miközben azt énekelte: "campeones, campeones, olé, olé, olé".

A szurkolók eufóriája

Önfeledten ünnepelték hétfőre virradóra szerte Spanyolországban a nemzeti válogatottnak a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon aratott győzelmét.

Madridi ünneplés.

Madridi ünneplés.
Madrid belvárosában, a Pase de Recoletos sugárúton elhelyezett gigantikus kivetítőn mintegy 300 ezren nézték végig a VB-döntőt a negyven fokos melegben. A spanyol válogatott színeiben tündöklő vörös-sárga arcú, vállukon spanyol zászlót viselő szurkolók örömittas ünneplésbe kezdtek, miután a bíró lefújta a döntő csatát, amely a spanyol válogatott győzelmét hozta a hollandok felett, Andrés Iniesta góljának köszönhetően.

Könnyen meglehet, hogy emberemlékezet óta nem volt ekkora népünnepély Madrid utcáin. Ropogtak a petárdák, és színes rakéták világították meg a sötét eget. Akkor hágott tetőfokára a hangulat, amikor Iker Casillas kapus és csapatkapitány a magasba emelte a VB-trófeát. Az emberek özönlöttek az utcákra, a főváros közlekedését gyakorlatilag megbénította emberáradat, forgalmi dugók alakultak ki szerte Madridban.
A tévéközvetítésekből ítélve országszerte kirobbanó volt a hangulat, a spanyol városok főterei zsúfolásig megteltek lelkes drukkerekkel. Rengetegen ünnepeltek - spanyol zászlókat lengetve - Barcelónában is, ahol előző este több mint egymillió katalán tüntetett nagyobb autonómiát követelve Katalóniának. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!