Foci vb 2022

2022.12.04. 18:14

Nem volt kérdés a címvédő továbbjutása

A franciák is ott vannak a nyolc között.

Góllövők egymás között, Giroud és Mbappé góljaival a nyolc között a franciák.

Fotó: Friedemann Vogel

Nehezen lendült játékba a francia válogatott a Lengyelország elleni nyolcaddöntőben: a lengyelek bátrabb játékot mutattak, és többször is eljutottak kapuralövésig. A vezetést viszont végül a mezőnyben domináló franciák szerezték meg közvetlenül a szünet előtt, miután Giroud kapott egy remek labdát, és lőtte ki a bal alsót – ezzel pedig immáron egyedüli játékosként ő a legeredményesebb játékos a francia válogatottban.

A szünet után is próbáltak ugyan támadni a lengyelek, de bő negyed órával a vége előtt eldőlt a meccs: ekkor egy előrevágott labdát Giroud tartott meg, majd Dembélé remekül játszotta meg Mbappét, aki felvarrta a léc alá a labdát. A ráadás aztán két gólt is hozott, előbb ismét Mbappé villant, aki egy pazar csavarással duplázni tudott, majd az utolsó pillanatokban egy kezezés miatt büntetőt kaptak a lengyelek.

Lewandowski elsőre ugyan kihagyta a tizenegyest, de mivel Lloris előrelépett a gólvonalról, a venezuelai játékvezető újrarúgtatta a tizenegyest. Lewandowski ekkor már nem hibázott, bár ennek különösebb jelentősége nem volt: a francia továbbjutás már korábban eldőlt.

Franciaország–Lengyelország 3–1 (1-0)
Labdarúgó vb, nyolcaddöntő. Doha, al-Tumama Stadion, 40 898 néző. Vezette: Valenzuela (venezuelai)
Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 90+2.), Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni (Y. Fofana, 66.), Rabiot – O. Dembélé (Coman, 76.), Griezmann, Mbappé – Giroud (Thuram, 76.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek, 87.), Bereszynski – Krychowiak (Bielik, 71.) – Kaminski (Zalewski, 71.), Zielinski, D. Szymanski (Milik, 64.), Frankowski (Grosicki, 87.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz
Gólszerzők: Giroud (44.), Mbappé (74., 90+1.), ill. Lewandowski (90+9. – 11-esből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!