Gazdaság

2009.05.14. 20:42

0,25 és 0,5 százalék lehet az ingatlanadó mértéke

30 millió és 50 millió forint között 0,25 százalék, 50 millió forint felett pedig az ingatlan értékének 0,5 százaléka lehet az ingatlanadó éves mértéke a legújabb kormányzati tervezet szerint - tudta meg a Független Hírügynökség.<br>

A tervezetről csütörtökön reggel már egyeztetett Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP érintett munkacsoportjaival, akik támogatták a javaslatot. A kormányfő csütörtökön este még egyeztet a szocialista országgyűlési frakcióval is. A kabinet tervei szerint még májusban be is nyújtják az Országgyűlésnek az ingatlanadó tervezetét, amit még ebben az ülésszakban - június végéig - el is fogadhat a parlament.

Információink szerint a kormány azt tervezi, hogy azoknál az önkormányzatoknál, - az összes település körülbelül 45 százalékánál - ahol valamilyen formában jelenleg is van ingatlanokat terhelő adó, ott meghagyják a jelenlegi rendszert az új ingatlanadó bevezetése után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!