Gazdaság

2009.04.28. 09:50

Próbapert fontolgat Nagybánhegyes a Démász ellen

Nagybánhegyes - A lakosok a rendszerhasználati díj fizetését kifogásolják. A Démász elmondta, ezt eddig is fizettük, csak eddig nem kellett feltüntetniük a számlán.

Delmagyar.hu

Az egyik felháborodott nagybánhegyesi lakos szerint a többség meg sem nézi a számlát, ha megnézi, nem érti, azt sem tudják mit fizetnek. Hogy melyik időszakra vonatkozik a kedvezményes 1 zónaidős díj, az általános áramdíj vagy a kedvezményes, nem tudni - számol be a Beol.hu .

Azt is kifogásolják, hogy rendszerhasználati díj címen elosztási és átviteli díjat is kell fizetni. A panaszos úgy gondolja, ez a tétel azt jelenti, hogy az utcán lévő villanyoszloptól a házig tartó vezeték után fizetnek. Ezt a „drótdarabot" ők 1972-ben kifizették. Nem érti, miért miért kell utána minden számlázáskor fizetni.

Elmondása szerint a rendszerhasználati díj a teljes számla legalább 45 százalékát teszi ki — hiába spórolnak a villannyal, mégis jelentős összeget tesz ki ez a tétel.

Jancsó Ottó Nagybánhegyes polgármestere elmondta, amennyiben a fentiek beigazolódnak, az önkormányzat próbapert indít a Démász ellen.

Eddig is benne volt az árban

A rendszerhasználati díj nem új díjtétel — tudta meg a Beol.hu a Démász Zrt.-től. Eddig is fizettük, csak nem volt külön tételként feltüntetve a számlán. Most annyi változott, hogy az ügyfelek sokkal részletesebb számlát kapnak, amelyből az ár valamennyi összetevőjét be lehet azonosítani. Mindezekre hatósági előírás kötelezi az áramszolgáltatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!