Helyi életstílus

2019.11.21. 06:00

„Nem törpék, kis emberek vagyunk”

A 22 éves szentesi Sztanó György a sportoldalakról lehet ismerős az olvasónak: 2017-ben junior parafekvenyomó világbajnokságot nyert és részt vett a riói paralimpián is. A 128 centis kis ember – ahogy magát és sorstársait nevezi – 7 hónapja dolgozik és párjával, Molnár Anikóval arra készül, pár év múlva Angliában próbál szerencsét.

Imre Péter

Fotó: Sztanó György

 

– A középiskolában, a Pollákban kezdtem, még 2014-ben a fekvenyomással foglalkozni, mert láttam, hogy jól felszerelt konditerem van a suliban – mondta a 22 éves szentesi Sztanó György, aki 2017-ben parafekvenyomó világbajnokságot nyert a junior korcsoportban. Gyuri 128 centis az achondroplasia nevű öröklődő fejlődési rendellenesség miatt – családjában az egyetlen –, ahogy ő magyarázta: a törzsük normális, a végtagjaik rövidebbek. Ez az úgynevezett törpenövés leggyakoribb formája.

Ha kíváncsi, hogyan indult be a szentesi Sztanó György sportkarrierje, akkor keresse cikkünket a mai Délmagyarországban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában