Helyi életstílus

2020.10.07. 08:00

Angol középfokú nyelvvizsga vírus idején? Nem lehetetlen!

Kutyaszorítóba kerül, akinek most kell letennie a nyelvvizsgát, mert néhány vizsgaközpont a vírusfertőzés miatt nem tart vizsgákat. Mutatjuk, milyen lehetőséged van, hogy mégis meglegyen az angol középfokú nyelvvizsgád.

Az online nyelvvizsga feltételei szinte minden otthonban adottak, érdemes hát vele élni.

Szeptembertől újra meredeken emelkedik a fertőzöttek száma hazánkban, ami alaposan átírja sok ember terveit. Vannak olyanok, akiknek most lenne aktuális a német vagy angol középfokú nyelvvizsgára ráfordulni, hogy meglegyen a keresztfélévben a diplomájuk, de olyanok is vannak, akik a megnehezedett munkapiaci körülmények között próbálnak nyelvvizsgával előrébb kerülni.

Húsbavágó kérdés hát, hogy meglesz a vizsga, vagy sem, és ezúttal sajnos nem csak a tudáson múlik minden, hiszen könnyen lehet, hogy a fertőzésveszély miatt elmaradnak a nyelvvizsgák. Van azonban olyan vizsgaközpont, ami megoldja az angol középfokú nyelvvizsga problémáját.

Sok ember kerülhet gondba, ha a vírus miatt elmarad a tervezett az angol középfokú nyelvvizsga.

Online vizsga a megoldás

Már a tavaszi hullám alatt elindultak az online nyelvvizsga lehetőségek, ám ezek egy rövid ideig szüneteltek a nyári időszak alatt. Szerencsére visszaállt az online vizsgázási lehetőség, így akkor is biztosított a nyelvvizsgád, ha a vírus miatt lezárásra kerülnek a nyelvvizsgaközpontok. Az Euroexamnél elsőként angol középfokú nyelvvizsgára és angol felsőfokú nyelvvizsgára jelentkezhetsz, de később tovább bővül a lehetőségek sora.

Nézzük meg röviden, hogy mit jelent az online nyelvvizsga lehetőség és mi kell hozzá!

Hogy zajlik az online nyelvvizsga?

Az online nyelvvizsgához csak egy csendes helyre van szükség, stabil internetre, laptopra és mobiltelefonra. A nyugodt helyre azért van szükség, mert ha a vizsga közben megzavarnak, érvénytelen lesz az eredmény. A laptopon, vagy számítógépen zajlik a vizsga, így olyan géppel kell rendelkezned, ami hangszóróval és kamerával is fel van szerelve. A mobiltelefonra pedig azért van szükség, mert ő a digitális teremőr. Telefonon keresztül figyelnek vizsga közben, ami garantálja a tiszta vizsgakörülményeket.

Az online nyelvvizsga feltételei szinte minden otthonban adottak, érdemes hát vele élni.

A vizsga írásbeli részeit ugyanúgy végzed, mint a jelenléti vizsga során azzal a kivétellel, hogy digitálisan adod a válaszokat és begépeled az írásbeli részeket. A szóbeli része élőben zajlik akár

vizsgáztatóval, akár vizsgapartnerrel vizsgázol, de videón keresztül megy a beszélgetés.

Hogyan viszonyul az online nyelvvizsga a jelenlétihez?

Az online nyelvvizsga a formájától eltekintve teljesen úgy zajlik, mint a jelenléti vizsga. Mindkét vizsga teljesen egyenértékű, elismerésében és elbírálásában is azonos. Az otthoni vizsga során viszont teljes biztonságban vizsgázol, nem kell utaznod sehová és nem veszélyezteted magad. Érdemes kihasználni a lehetőséget.

(PR)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában