Gyorshajtók Móravároson

2020.10.21. 12:19

Padlógázzal a Cserepesig

A közelmúltban írtunk az alsóvárosi hosszú utcák szabálytalankodóiról, a napokban móravárosi olvasónk a Katona József utca közlekedésére panaszkodott. A rendőrség visszatérő ellenőrzést ígért.

F. J.

20201020 Szeged forgalom a Katona József utcában fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Az illetékesek figyelmét hívnám fel a Katona József utcai közlekedés veszélyeire. A Kálvária tértől a Cserepes sori piacig padlógázzal száguldanak az autók. A napokban szemtanúja voltam, hogy egy női vezető anyósülésén szabálytalanul ült egy 5 év körüli gyermek.

A Cserepes sornál állj, elsőbbségadás kötelező tábla van, padlófék, csikorgás és füst. Szerencséje volt, hogy oldalról nem jött autó! Megszámoltam, 15 perc alatt kö­­rülbelül 100 autó megy el az utcán. Több ellenőrzés, sebességkorlátozás, kemény szankció kellene – panaszolta móravárosi olvasónk, Nagy Istvánné. Arra is több lakó panaszkodott a városrészből, hogy túllépik a megengedett sebességhatárt, és még csak nem is lassítanak a kereszteződéseknél.

A Katona József utcában is gyakori, hogy nem a megengedett sebességgel és körültekintéssel közlekednek az autósok.
Fotó: Kuklis István

A probléma nem új keletű, évekkel ezelőtt ugyanezt ta­pasztaltuk, amikor a Katona József utcában laktunk. Ezért megérdeklődtük a Csongrád-­Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól: mennyi baleset történt az utóbbi egy évben a fent említett Katona József utcai szakaszon, és volt-e azok között személyi sérüléssel járó.

A rendőrség válaszából az derült ki, hogy a tavaly október 16-a és idén október 16-a közötti időszakban a Kálvária tér–Katona József utca kereszteződésében, illetve a Kálvária tér és az 55-ös főútra felcsatlakozó utcák egyikében sem hívtak rendőrt személyi sérüléses közúti közlekedési balesethez. A fent említett időszakban 2 anyagi káros balesetről érkezett bejelentés a Katona József utca és a Kálvária sugárút ke­­reszteződéséből, illetve a Ka­tona József utcán is történt az említett időszakban 2 anyagi káros közúti közlekedési baleset.

Olvasónk kérése nyomán azt a kérdést is feltettük: lenne-e lehetőség gyakoribb el­­lenőrzésre? A megyei és a vá­­rosi rendőrkapitányságok jár­­őrei a jelzett városrészben visszatérően ellenőrzik a gépjárművek sebességét, illetve a közlekedési szabályok betartását is – kaptuk meg a választ. Amennyiben szabályszegést vagy szabálysértést észlelnek, intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában