nem lesznek átadóünnepségek a Dugonics téren

2020.11.30. 17:40

Idén 35 családot ajándékoznak meg a rotarysták

Idén nem lesz adventi műsor esténként a Klauzál téren, a rotarysták jótékonysági programja azonban nem marad el. Idén 35 családnak teszik szebbé a karácsonyát, az ajándékokat pedig egy-egy szegedi művésszel, újságíróval, közéleti személyiséggel együtt adják át.

Munkatársunktól

Idén nem lesznek átadóünnepségek a Dugonics téren, 35 családnak azonban most is segítenek a rotarysták.

Fotó: Kuklis István

Bár a rendezvénytilalom miatt idén nem épültek fel a város karácsonyfájával szemben, a Klauzál téren az NKM-Rotary Advent színpada és faházai, csupán az energiaszolgáltató székháza vált adventi naptárrá a kivilágításnak köszönhetően,

a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai idén is segítenek hátrányos helyzetű családok karácsonyát szebbé tenni.

Ahogyan a korábbi években, most is szegedi és Szeged környéki iskolák, óvodák ajánlottak számukra támogatásra családokat, akik átlagosan 100 ezer forint értékű ajándékot vehetnek át a program támogatóinak jóvoltából. Mindenki azt kapja, amire a legnagyobb szüksége van: tartós élelmiszer, tisztítószer és tanulást segítő táblagép éppúgy lesz a csomagokban, mint tűzifa vagy éppen műszaki cikkek.

Idén nem lesznek átadóünnepségek a Dugonics téren, 35 családnak azonban most is segítenek a rotarysták.
Fotó: Kuklis István

A támogatás összértéke közel 3,5 millió forint lesz.

Ünnepélyes átadóműsor te­­hát nem lesz, a támogatásról szóló oklevelet december 1. és 23. között a rotarysták a támogatók képviselőivel, valamint

egy-egy szegedi művésszel, újságíróval, közéleti személyiséggel elviszik a családoknak, így téve emlékezetessé az eseményt.

Az ajándékokat pedig még az ünnepek előtt házhoz szállítva megkapja mindenki.

A rendezvény egyik médiatámogatója a Délmagyarország, így az ajándékozásokról rendszeresen beszámolunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában