Szeged

2020.12.16. 19:19

A makkosházi közösségnek is kedveskednek a kiskocsma karácsonyfájával

Idén is elkészült a makkosházi Kőbölcső kiskocsma karácsonyfája, ami már hosszú évek óta dísze a környéknek.

Arany T. János

Szeged, 20201215. A makkosházi Kõbölcsõ kocsma idén is elkészítette a városrész karácsonyfáját annak ellenére, hogy zárva vannak Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Idén is elkészült a makkosházi Kőbölcső kiskocsma karácsonyfája, ami már hosszú évek óta dísze a környéknek. A fát annak ellenére feldíszítették, hogy a vírushelyzet miatt jó ideje zárva a kocsma. Tulajdonosa, a fa egyik díszítője vi­szont annyira nem szereti a felhajtást és a hencegést, hogy idén már nyilatkozni sem akart, és azt sem szerette volna, ha lefotózzuk a fát, ami egyébként olyan szép, hogy nem lehet nem észrevenni. Azért egy kicsit sikerült vele beszélgetnünk, és így megtudtuk, hogy két napon át dolgoztak az ünnepi fán, reggeltől estig.

Panelek tövében, Makkosház szélén a benzinkút melletti Kőbölcső és a környék dísze a kiskocsma karácsonyfája. Fotó: Frank Yvette

Idén nemcsak a kocsma, az egész közösség fája ez a fenyő, a tulajdonos ugyanis több kedves ötlettel is előállt.

Az egyik az üzenőfal, ahol üzenni lehet egymásnak, a másik pedig, hogy a fán lévő két kis csizmába mindennap tesz egy-egy szaloncukrot, amit a környékbeli gyerekeknek szán.

A felnőttek pedig a két teraszon lévő asztalra kipakolt díszek, ajándéktárgyak közül válogathatnak, ahová bárki hozhat hasonló díszeket.

És a végére egy kis hasznos tudomány: a karácsonyfa egy karácsonykor felállított és feldíszített, általában a fenyőfélék közül választott örökzöld növény. Hagyományos karácso­nyi szimbólum és ünnepi kellék, amelyet először Németország területén díszítettek fel karácsonykor a 16. században.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában