Bettina segít, hogy segíthessenek

2020.12.12. 07:45

Önkéntesnek ajándékozná az autóját karácsonyra

Eddig is segített alapítványokat, önkénteseket a szatymazi Katzenbach Bettina, akinek felajánlására az egyik szegedi Facebook csoportban bukkantunk: most eladósorba került autóját ajándékozná olyan embernek, akinek mások segítéséhez van rá szüksége. Keresi az Opel új gazdáját, lehetőleg a megyében.

Farkas Judit

dav

Karácsonyi ajándék valakinek – ezzel a címmel került ki az egyik szegedi Facebook oldalra Katzenbach Bettina szívet melengető felhívása. A szatymazi Bettina ugyanis jól működő, 1994-es Opel Corsa B Swing 1.4 típusú autójának keres új gazdát, de nem anyagiak ellenében.

Bettina odaadná a rendszeresen karbantartott Opelt annak, aki azt mások segítésére használná fel. Fotó: Katzenbach Bettina

Az autót odaadná egy olyan, lehetőleg megyénkben élő magyar állampolgárnak, aki önkéntes munkát végez legalább egy éve, és a munkavégzéshez a gépkocsi hozzájárulna. Arra kéri a jelentkezőket, írják le, milyen önkéntes munkát végeznek, mennyi ideje, milyen rendszerességgel, a leveleket a [email protected] e-mail címre várja. Feltétel, hogy az autót még három évig ne adja el az új tulajdonos.

Szerettem volna pénzzé tenni az autót. Nagyjából másfél hónap alatt nem volt komoly szándékú vevő, fél áron elvitték volna. Amikor úgy döntöttem, hogy megválok a kocsitól, már tudtam, hogy ha nem vinnék el annyiért, amennyiért gondolom, akkor valakinek segítő szándékkal odaadom

– foglalta össze Bettina, honnan ered az ötlet. Mások segítése régóta része az életének, minden hónapban utal egy-egy ellenőrizhető alapítványnak vagy önkéntesnek, így tudja, hogy jó helyre megy a pénze: legutóbb 45 centiméteres copfját ajánlotta fel jótékony célra.

– Az utóbbi években karácsony környékén számomra nagyobb összegből csomagot állítottam össze, amit eljuttattam olyan helyre, ahol szükség van rá. Sajnos az utóbbi időben két és fél hónapot keresőképtelen voltam, így nem tudtam úgy segíteni, ahogy szoktam, ezért ez az ötletem támadt.

Az új tulajdonos kiválasztásában a szívemre fogok hallgatni. Annak szeretném adni, akinek hasznára válik és segíthet vele másoknak – embereknek vagy állatoknak.

A rendszeresen karbantartott autó 2022. szeptember végéig rendelkezik műszakival, Bettina december 18-áig várja a jelentkezőket. Az autót december 19.-23. között adná át Szatymazon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában