Helyi életstílus

2021.02.04. 16:41

Rengeteg hamburgerért lehet sportolni

T. K.

Bán Tamás bringázik.

Fotó: Karnok Csaba

Emeld fel a segged címmel hirdetett kihívást egy szegedi hamburgerező. Bárki, aki február 1. és 28. között igazoltan többet fut és kerékpározik, mint a szervező, az kap egy általa kiválasztott hamburgert. A legnagyobb távot teljesítő versenyző pedig megnyeri a saját súlyát ételben, ami több száz hamburgert jelenthet.

Bán Tamás ötletgazda el­mondta, a sportolásra felhívó események nem idegenek vállalkozásától, például többször szervezett már strandfoci- és strandröplabda-bajnokságot.

Bán Tamás bringázik.

Fotó: Karnok Csaba

– A mostani kihívással az volt a célom, hogy megmutassam, konditerem nélkül is van lehetőség a mozgásra. Én öt hete kezdtem futni, összekötöttem azzal, hogy úgyis mindennap elmegyek a gyerekeknek kifliért a boltba. Bár kerékpározásban rutinosabb vagyok, akár napi 100 kilométert is letekerek, mégis azt gondolom, hogy akár az is teljesítheti a kihívást, aki most kezd el mozogni, hiszen futni például csak átlagosan 3-4 kilométert tudok hétköznaponként – mesélte Bán Tamás.

A futás- és kerékpározásteljesítményt mobilapplikációval kell igazolniuk a regisztrált versenyzőknek. Annak érdekében, hogy a biciklis futárok ne élvezzenek előnyt, a lefutott táv maximum négyszeresét írják jóvá kerékpáros teljesítményként. A legsportosabb jelentkező nyereményének értéke százezer forintos nagyságrendű lesz, azonban bárkivel megoszthatja, vagy fel is ajánlhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában