Csongrád-Csanád megye

2022.08.08. 18:50

Használjuk tudatos töltődésre a nyarat

Itt a nyár, a feltöltődés, pihenés időszaka, de hogy lesz ebből valódi kikapcsolódás és energiagyűjtés? Erre adott választ Gulácsi Bernadett, a Coaching & Love Academy alapítója online előadásában. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Kiss Anna

Tartsunk kütyü- és hírdetoxot a vakáció alatt azért, hogy ki tudjunk kapcsolódni, töltődni tudjunk. Illusztráció: Fotó Bach Máté

Fotó: BACHPEKARYMATE

Amikor elutazunk, már alapvetően a környezetváltozás sokat segít, mert kiszakadunk a megszokott helyekről, ahova a problémáinkat kötöttük. Fontos, hogy minél több időt töltsünk a természetben, a reggeli és az esti órákban pedig napfénnyel töltekezzünk, ez a lelkiállapotot és a D-vitamin szintet is előremozdítja – hangsúlyozta Gulácsi Bernadett, a Coaching & Love Academy alapítója, aki online előadást tartott arról, hogy hogyan használjuk a nyarat a tudatos töltődésre és mindfulness technikák gyakorlására. 

A szakember azt tanácsolta, hogy igyekezzünk észrevenni azt, ha a problémáinkkal kezdünk el foglalkozni a nyaralás alatt, helyette fókuszáljunk a boldogságot, örömet adó dolgokra. Gulácsi Bernadett szerint amikor egyensúlyba kerülünk újra, amikor pár napig nem törődünk a gondokkal, akkor sokkal könnyebben találunk helyes megoldást azokra a visszatérést követően.

Tartsunk digitális detoxot. Ne a hírek olvasásával töltsük az időt, valamint a nyaralás alatt készült fotókból sem biztos, hogy mindent meg kell osztanunk egyből. Szabjunk egy időkeretet, amikor a legfontosabb információkat elolvassuk és posztolunk a vakációról. Utána tegyük el a kütyüket. Továbbá a zene is gyógyító erővel bír, de csakis akkor, ha olyan zenét hallgatunk, ami örömet hoz számunkra, ami segíti a feltöltődést – mutatott rá.

Gulácsi Bernadett szerint az augusztust érdemes arra is használni, hogy felvértezzük magunkat azokkal az eszközökkel, amelyek segítségével sikerül majd átvészelnünk a számtalan nehézséget hozó őszt. Próbáljuk meg megtanulni ebben a hónapban, hogy a problémák ellenére miként tudjuk megtalálni az egyensúlyt – tette hozzá. Úgy véli, sokat segít, ha nyaralás előtt leülünk, átgondoljuk a nehézségeinket, megtervezzük a megoldást, leírjuk egy papírra, hiszen így könnyebben el tudunk majd lazulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában