Szegedi hírek

2022.12.17. 10:49

Ajándékutalványt kapnak kübeki családok

Háromszázhuszonkettő 18 év alatti kübekházit ajándékoz meg az önkormányzat karácsony előtt. A polgármester hírleveléből kiderül, hogy egy cég és a Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club is készített csomagokat a rászoruló helybélieknek.

Munkatársunktól

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Huszonegy pontos önkormányzati hírlevélben tájékoztatta a lakosságot Molnár Róbert polgármester a települést érintő aktualitásokról. A Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldalán közzétett posztban leírta, hogy a képviselő-testület döntött arról, hogy a rendelkezésükre álló 1,6 millió forintból karácsonyi támogatást nyújtanak minden 18 éven aluli számára, illetve azoknak, akik idén töltik vagy töltötték be 18-ik életévüket. A támogatás összege 5000 forint, ezt ajándékutalvány formájában adják át az érintett 322 kübekházi gyerek törvényes képviselőjének december 19-én és 20-án a polgármesteri hivatalban.

A hírlevélben szerepel az is, hogy idén elmarad a Mindenki Karácsonya ünnepség a rezsiköltségek növekedése miatt, inkább egyéni támogatásokat nyújtanak. Az önkormányzat Mikulása két krampusszal azonban meglátogatta a nagyobbacska gyerekeket, míg a legkisebbeknek a védőnő szervezett Mikulás-bulit.

 

Az önkormányzat a napokban eljuttatta a Vancsura család, a Febagro cégcsoport tulajdonosa által felajánlott 60 darab élelmiszercsomagot helyben élő családoknak, míg a Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club 30 csomagot adományoz a kübekháziaknak.

Arról is írt Molnár Róbert, hogy december 22-én délután a falu vezetésében résztvevő társaival, intézményi munkatársakkal és önkéntesekkel személyesen keresi fel a helyieket, bekopognak a házakba és megköszönik a lakosok egész éves támogatását, a közterhek viselésében való osztozást, az akciókban és az önkéntes munkában való részvételt, a rendezvényeken való jelenlétüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában