Szegedi hírek

2023.01.03. 11:46

Ökonappal indult az Agóra téli tábora - Galéria

PET-palackból madáretetőt, tejfölös kupából ceruzatartót készítettek a gyerekek a Szent-Györgyi Albert Agóra téli szüneti táborának első napján. Szerdán vasúttörténeti kalandozással folytatódik a négynapos programsorozat.

Koós Kata

Az újrahasznosítás lehetőségeivel ismerkedtek a fiatalok a Szent-Györgyi Albert Agóra téli szüneti táborának nyitó ökonapján. A négynapos programsorozatnak a városi kulturális intézmények év eleji zárva tartása miatt a Millenniumi Kávéház ad otthont. 

A díszes madáretetők újrahasznosított PET-palackokból, a ceruzatartók pedig tejfölös bödönökből készültek. 

– Tavaly nyáron rendeztünk egy ökotábort, ami nagy népszerűségnek örvendett, ez adta az ötletet, hogy a téli szüneti tábor első napjának témája is az újrahasznosítás legyen. A madáretetők díszítése természetes anyagokkal történik, készítünk vázákat is dekupázs technikával, és só-liszt gyurmázunk is. A lényeg, hogy lássák a gyerekek, hogy nem minden szemét, ami első látásra annak tűnik – mondta el lapunknak Hajdu-Máté Tekla táborvezető, az Agóra szakmai munkatársa. 

A tábor minden napját más-más tematika köré szervezték, szerdán vasúttörténeti kalandozás várja a gyerekeket. 

– A Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteményében kezdjük a napot, ahol rá lehet ülni hajtányokra, sőt kalapokat, vasutas egyenruhákat is felpróbálhatnak a táborozók. Ezután átmegyünk Hódmezővásárhelyre a tramtrainnel, majd pedig a Nagyállomáson a diszpécserek munkájával ismerkedhetnek meg a gyerekek, és a mozdonyokra is felszállhatnak. A végén pedig a nap témájához kapcsolódó fejtörőket kell majd megoldaniuk – mondta Dénes Teodóra, az Agóra szakmai munkatársa, aki a szerdai nap táborvezetője. 

Csütörtökön a móka kapja a főszerepet, ugyanis egész nap önismereti és csapatépítő játékokat játszhatnak a lurkók. Pénteken pedig kézműves nappal zárul a tábor, amely során a tápéi művelődési ház munkatársai többek között gyékényes és gyöngyfűző foglalkozásokkal várják a táborozókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában