Minden osztály sütött-főzött a tanítás nélküli napon

2023.05.02. 20:01

Szerbiából csempészett húst sütöttek a Bedőben – Galéria

Gasztronómiai tudásukat csillogtatták meg kedden az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola diákjai a hagyományos tanítás nélküli napon. Minden osztály sütött-főzött, a néhány pörkölt mellett készült több csilis bab, hamburger és pljeskavica is, amihez Szerbiából csempészték át a húspogácsát.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Régi hagyomány a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban az Erdők napja, ami egy tanítás nélküli nap. Ügyességi versenyek mellett minden osztály főz, és a nap elején vagy végén megemlékeznek az iskola névadójáról és korábbi igazgatóiról. Kedden a rendőrség, a honvédség és a mórahalmi önkéntes tűzoltóság bemutatkozása egészítette ki a napot. Nagy sikere volt a lövészetnek és a vízágyúnak. 

Bánhidy Zoltán osztálya marhapörköltet szeretett volna főzni, de a hentes elnézte a rendelést, így sertés lett belőle. A fiatalok egy része a nyers húst nézte meredten, amit társuk próbált lepirítani a bográcsban. Szalay Zsolt saját készítésű diós és meggyes süteménnyel érkezett, Szőnyi Imre pedig két vekni kenyeret sütött erre a napra. Kovászosat szeretett volna, de belemászott a macska, így lett hagyományos a kenyere.

A 12.d osztály pljeskavicát készített, amihez egyenesen Szerbiából csempészve érkezett a húspogácsa. Desszertként Marozsán Zoltán osztályfőnök zseniális, 2021-ben eltett, öt órán át főzött körtelekvárjába Marozsán-Guganovich Éva által készített apácafingocskákat (fánkszerű sütemény) kellett mártogatni. A 10.g osztály giroszt készített, de épp akkor fogyott el az első adag, így ott muffinnal kínáltak, amit az egyik diák, Emma édesanyja készített az osztálynak. A 11.g/k osztály hamburgerrel kínált, a 13.e csilisbabot főzött. A 11.c-sek azt mondták, ők egészséges osztály, náluk csirke és saláta volt a menü. Mellettük a 12.c-sek sertéspörköltet készítettek, így a lányok átjártak a salátáért a szomszédba. Vaddal csak a 10.a osztálynál találkoztunk, szarvaspörköltet főztek, de nyilatkozni nem tudtak, mert a szakácsuk éppen nem volt ott, nélküle pedig senki nem akart beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában