Szegedi hírek

2023.09.01. 10:30

Újranyit a legendás JATE Klub

Újra kinyit az idén 50 éves JATE Klub – ezzel a címmel kapott lapunk sajtómeghívót hétfőre a Szegedi Tudományegyetemtől (SZTE), így most már biztosan lehetünk abban, hogy három év után ismét kinyit a legendás szórakozóhely.

Kiss Anna

A klubban – amíg működött – nem csak koncerteket, hanem kiállításokat, színpadi produkciókat is bemutattak. Archív fotó: Karnok Csaba

A meghívó szerint szeptemberben lesz nyitás, ennél pontosabb dátumot vélhetően majd a hétfői sajtóeseményen oszt meg lapunkkal Rovó László, az egyetem rektora és Fendler Judit, az SZTE kancellárja. Természetesen minden fontos információt megírunk majd olvasóinknak a bejárással egybekötött program után.

A JATE Klub idén márciusban lett 50 éves, és évek óta a Szegedi Tudományegyetem működtetésében van. A klub feltámasztása kapcsán egyébként éppen egy évvel ezelőtt tartott sajtótájékoztatót az SZTE. Akkor az esemény azt hangsúlyozták, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező szórakozóhely újranyitásával lehetőséget szeretnének teremteni a hallgatói bulik és rendezvények egyetemi kereteken belüli megtartására. Úgy vélik, ezzel színesebbé és pezsgőbbé válhat az egyetemi lét az egyetemen, ezzel is vonzóbbá téve azt a jövő egyetemistái számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában