Tündérszépek 2024

2024.03.29. 07:00

Koplalással nem lesz Tündérszép alakja senkinek

Hogyan kerüljenek bombaformába rövid idő alatt leendő Tündérszépeink? Ehhez nyújtunk most segítséget dietetikusok javaslatai alapján. A lényeg: senki ne kezdjen el koplalni, elég csak megválogatni, mit viszünk be a szervezetünkbe.

Timár Kriszta

Koplalás helyett okos étkezéssel lehet a nem kívánt kilóktól a leghatékonyabban megszabadulni

Fotó: Kzenon

Tucatnyi Csongrád-Csanád vármegyei hölgy tudhatja már magát szinte biztos indulónak a Tündérszépek országos szépségversenyen. Ők azok, akik elküldték jelentkezésüket a versenyre, sőt fotós kollégáink már a portfóliójukat is elkészítették. Természetesen a lehetőség még bárki számára nyitva áll, hiszen a jelentkezési lapok beérkezési határideje április 21. Nekik és a már versenyben lévő hölgyeknek is szeretnénk tanácsokkal szolgálni azzal kapcsolatban, hogyan étkezzenek a következő időszakban annak érdekében, hogy a lehető legjobb formájukat tudják mutatni.

Elöljáróban szögezzük le: a koplalással hirtelen elvesztett kilók megbosszulják magukat. A hirtelen súlyvesztés főleg a folyadék távozásának köszönhető ilyenkor, ezt követően kezdi el bontani a szervezet a zsírt. Ezzel együtt azonban az izomzatból is veszítünk, mely a feszes formának kifejezetten ártalmas lehet. Koplalás esetén ráadásul szervezetünk nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, így az ember fáradt és erőtlen lesz. Amikor pedig ismét elkezdünk normálisan enni, mert már nem bírjuk tovább, szervezetünk raktározni kezd. Ennek következménye lesz a gyors hízás, ahol a leadott kilók akár dupláját is visszaszedhetjük. 

Éppen ezért a dietetikusok az éhezés helyett a napi többszöri, kis mennyiségű étkezést javasolják. Kerülendők a feldolgozott élelmiszerek, a cukrok, magas zsírtartalmú ételek és szénsavas italok. Ezek helyett sok zöldség és gyümölcs, teljes kiőrlésű termékek és a zsírszegény húsok szerepeljenek az étrendben. Emellett pedig fontos a megfelelő hidratáltság: sok víz fogyasztásával a bőr, a haj és a körmök is sokkal szebbek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában