Helyi érték

2019.01.11. 15:25

Ha mindenhol máshol takarítanak, ez a szegedi járda akkor is havas marad - fotók

Az alsóvárosi temető és a volt tankertészet melletti járdát megőrzik ilyenkor természetes állapotában, ami ha váltva fagy és olvad, hamar jégpályává változik. Vagy legalábbis senki sem takarítja.

Havas időben mindig központi kérdés az utak, járdák takarítása, illetve nem takarítása. Magánházak, társasházak előtt a járda csúszásmentesítése a tulajdonosok felelőssége, az utakkal az önkormányzat és a közút birkózik. Vannak azonban fehér foltok, amelyek lemaradnak a takarításról, noha forgalmasak: az alsóvárosi temető melletti járda például minden egyes havazás után eléri a jégpálya állapotot. Ez a volt tankertészet előtti járdára is jellemző.

 


Ne legyünk rosszindulatúak: lehet, hogy szándékosan marad el a takarítás. Ezt a szakaszt meghagyják természetes állapotában - hagyják, hadd végezze a dolgát az időjárás a maga tempójában. Az emberekkel szemben nem rohan sehová, és nem is töri el kezét-lábát. Értékeljük ezt a falatnyi természetet rohanó, mesterséges, csúszásmentesített kis világunkban - de azért óvatosan közlekedjünk rajta!

 


A temető sarkánál lévő beláthatatlan kanyarra külön felhívjuk a figyelmet, mert itt könnyen elcsapja a gyalogosokat a biciklis. Kölcsönösen nem látják egymást, és még ilyen időben sem mindenki hajlandó használni a túloldali, takarított kerékpárutat, csúszós járda mellett pedig még nagyobb az esély a balesetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!