Helyi gazdaság

2014.10.26. 20:36

Átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

A japán SoftBank telekommunikációs vállalathoz a Sony Xperia okostelefon-családjának fejlesztéséért felelős kreatív igazgató, Kurozumi Kicsiró ment át.

Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik.

A Sony tájékoztatása szerint Kurozumi Kicsiró személyes döntése volt a távozás, nem kapcsolódik ahhoz, hogy a Sony éppen felülvizsgálja vállalati stratégiáját a mobileszközök piacán.

Elemzők szerint gondban van a Sony, a fejlődő gazdaságú országok piacain a vártnál gyengébb eredményeket ért el, a vállalat többször jelezte, hogy csökkenti várható negyedéves nyereségét, illetve a 2014-re tervezett okostelefon-eladások számát is tovább módosíthatják lefelé.

A Sony júliusi közlése szerint a mostani pénzügyi évben 43 millió darab okostelefont szeretnének eladni, pedig a pénzügyi év elején még 50 millió darabos eladási célszámot említettek.

A Financial Times írása szerint a Sony Xperia-telefonjai nem lettek igazán népszerűek az Egyesült Államokban, míg Kínában nem bírták az árversenyt a rivális cégek termékeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában