Helyi gazdaság

2020.02.18. 11:41

Őstermelők: fontos határidő

Közeledik az őstermelői igazolványok 2020-as adóévre szóló érvényesíthetőségének határideje.

K. A.

A gazdák március 20-ig kérelmezhetik betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen. Csak így biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Fontos, hogy az igazolványon látható öt év – például 2018-01-01 – 2022-12-31 – a dokumentum hatályosságát jelenti, ami nem azonos annak érvényességével, az igazolvány csak az adott évre szóló betétlappal együtt teljes. A kamara felhívja az érintettek figyelmét, hogy az érvényes igazolvánnyal nem rendelkező gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek. Aki bizonytalan, minél előbb ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2020. évi betétlappal. Ha elvesztette, most még pótolhatja. Lezárt adóévre vo­­natkozóan azonban erre már nincs lehetőség.

A torlódások el­­kerülése érdekében az érintetteknek célszerű minél hamarabb megkeresniük a NAK lakóhelyük szerinti illetékes ügyfélszolgálati irodáját – a betétlap kiállítása, pótlása továbbra is díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában