#munka

2021.03.27. 11:10

36 embernek szűnt meg a munkája a Picknél

Né­hány napon belül két független forrásból is eljutott lapunkhoz a hír, hogy nem bérli már tovább a Pick a Szegedi Ipari Logisztikai Központban (SZILK) azt a tavaly év elején átadott 2700 négyzetméteres modern hűtőraktárt, amellyel a logisztikáját kívánta átalakítani.

Kovács András

20201208 Szeged Bontják vagy átépítik a sóházat a Felső-Tisza-parton? Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Egy több évtizede a cégnél dolgozó férfi éppen úgy megkeresett bennünket, mint egy fiatalember, aki csak keveset húzott még le a Picknél. Egyik 50, a másik 70 ember elbocsátásáról beszélt, nem csoportos létszámleépítéssel, hanem jellemzően közös megegyezéssel.

A dolgozók szerint úgy töltötték fel az új raktárt tavaly év elején dolgozókkal, hogy a régiek közül is sokan maradtak. Szerintük túl kicsi volt a raktár, veszteséget termelt, és ezért kellett bezárni 9 hónap után. Így sok dolgozó feleslegessé vált.

– A Pick Szeged Zrt. külső szolgáltatótól olyan kedvező ajánlatot kapott a termékek rak­­tározására és logisztikájára, hogy a Szegedi Ipari Logisztikai Központban lévő hűtőraktár további használatáról lemondott a cég

– válaszolta megkeresésünkre Takács István. A Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója hozzátette, üzemeikben a raktározás területén – részben a SZILK-nél – dolgozó 89 emberből 36-nak szűnt meg a munkaviszonya. Megtudtuk, közülük, akik érdeklődnek, a Bonafarm Csoporthoz tartozó szegedi központú Sole-Mizo Zrt.-nél jelentkezhetnek állásinterjúra.

– A Sole-Mizo Zrt. vizsgálja annak lehetőségét, hogy részben vagy egészben használja a SZILK kapacitásait, de erről még nem született végleges döntés – mondta Takács István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában