Bontani kell és kész

2021.05.11. 18:47

Menthetetlen, 30 éve üresen áll az egykori kisvendéglő – Fotók

Sokan nosztalgiával emlékeznek a Csanytelek központjában álló egykori kisvendéglőre, az óvodával szemben lévő épületben a nyolcvanas évekig működött étterem.

M. A.

Az egykori kisvendéglõ épülete Csanyteleken. Fotó: Majzik Attila

Annak ellenére, hogy már legalább harminc éve funkció nélkül áll az ingatlan, nem fogadták örömmel a hírt a faluban, hogy az önkormányzat az épület helyén bővítené a Volentér János téri parkot. Azóta azonban kiderült, nincs választási lehetőség, statikailag olyan rossz állapotban van az épület, hogy szóba sem jöhet a felújítása.

– Kikértük a szakhatóság véleményét, akik megvizsgálták, felújítható-e a volt kisvendéglő. A Kormányhivatal építésügyi hatósága a helyszíni bejárás után úgy határozott, hogy kötelezi az önkormányzatot arra, hogy idén szeptember 30-ig bontsuk el az épületet

– tájékoztatott Erhard Gyula polgármester.

A régi házat és a hozzá tartozó telekrészt korábban a Magyar falu programban elnyert 2,1 millió forintos támogatás segítségével tudta megvásárolni az önkormányzat. Terveik szerint a közeljövőben elbontatják a romos épületet, a helyén pedig egy közösségi teret hoznak létre a Volentér János téri park bővítésével, emellett pedig parkolási lehetőségeket is kialakítanak majd.

Az egykori kisvendéglő és a mögötte fekvő kert szomszédos a parkkal, így nem elképzelhetetlen a két tér összekapcsolása.

– Ezzel a bővítéssel végre lenne egy nagyobb terület a központban, ahol akár egy színpadot is fel lehet állítani, és egy plusz helyszínt be tudunk vonni a tevékenységeinkbe

– tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában