Kézilabdacsarnok

2022.10.21. 07:40

Kiegészítő kormányzati támogatás Makóra

Kiegészítő kormányzati forrást kapott egy újabb térségbeli beruházás.

delmagyar.hu

Fotó: Farkas Éva oldala

Kiegészítő kormányzati forrást kapott egy újabb térségbeli beruházás – szúrta ki a promenad24.hu a Magyar Közlönyben. Azt írták, hogy a Makó-Újvároson épülő kézilabdacsarnok kivitelezési munkálataihoz újabb 95 millió forintot biztosít az állam, vagyis összesen 1 milliárd 478 millió 209 261 forintra nőtt a kivitelezés kerete. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat azt is rögzíti, a beruházás megvalósítása Lá­­zár János építési és beruházási miniszterhez tartozik. 

Korábban megírtuk, hogy az önkormányzat a csarnok helyéül a Justh Gyula utcai közösségi ház területét jelölte ki, amit le is bontottak még 2018-ban. Maga a csarnok teljes egészében állami beruházásként valósul meg, eredetileg 900 millió forintba került volna. A csarnok 1700 négyzetméteren épül meg, amely kiszolgálja az újvárosi általános iskolát és a híres makói kézilabda-egyesületet is, ahol mintegy 400-an sportolnak és nagyjából 300 utánpótláskorú gyerek edz rendszeresen. 

Ami a létesítmény paramétereit illeti, teljes alapterülete 2000 négyzetméteres lesz, és az egyéb helyiségek, például öltözők, vi­­zesblokkok mellett 23-szor 44 méteres küzdőtere, valamint 150 ülőhelyes nézőtere lesz. A gazdaságos működtetéshez megújuló energiaforrásokkal lehet majd üzemeltetni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában