Makó

2022.10.13. 17:30

Új tornacsarnok félmilliárdból

Megépült a makói Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola új épületrésze.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A 330 diákot oktató, egészségügyi és rendvédelmi szakképzést folytató makói középiskola fenntartója, a belvárosi református egyházközség 5 évvel ezelőtt nyerte el az ehhez szükséges vissza nem térítendő támogatást.

A beruházásról még a pályázati siker alkalmával írtuk meg, hogy az intézmény 491 millió forintos központi támogatást kapott felújításra, bővítésre. Akkor úgy tervezték, hogy a 200 négyzetméteres tornaterem helyén felépülő új létesítmény 500 négyzetméteres és osztható lesz, mobil lelátókkal is felszerelik, a sportpálya pedig műanyag borítást és világítást kap. 

Az északkeleti szárnyra ráadásként új emelet épül, amelyben edzőtermet, nyelvi labort, fizika és biológia–kémia előadót alakítanak ki szertárakkal. A tervek között egy 100 négyzetméteres interaktív, számítógép-szimulációs lőtér is szerepelt.

A régi tornatermet – mint akkoriban beszámoltunk róla – még tavaly nyáron elbontották, és idén szeptemberre teljes egészében befejeződött a megálmodott új épületrészek felépítése. Információink szerint ezek akadálymentesek, ráadásul energetikai szempontból is megfelelnek a legújabb előírásoknak. A beruházásba még új bútorok és számítógépek vásárlása is belefért. Az új épületegyüttes hivatalos átadása október végén várható.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában