Helyi gazdaság

2022.12.10. 21:37

4 millió a fúvósoknak, 3 a Grand Cafénak

Jövő év végéig meghosszabbíthatja az önkormányzat a kulturális együttműködési megállapodását a Szegedi Fúvószenekari Egyesületnek és a Kép-Szín-Ház Alapítványnak.

delmagyar.hu

Kiállításoknak is otthont ad a Grand Café. Archív fotó: Frank Yvette

Binszki József alpolgármester előterjesztésében olvasható, hogy előbbi szervezet működteti a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekart, amely rendszeres fellépője az önkormányzat által szervezett ünnepségeknek, de bel- és külföldön is szerepelnek. A Kép-Szín-Ház alapítvány pedig 1996 óta működteti a Grand Cafét, amely a város kulturális és közéleti identitásának meghatározó szereplője, éves szinten 20-25 ezer ember fordul meg rendezvényeiken.

Binszki József arra tett javaslatot, hogy most csak egy évvel hosszabbítsák meg az együttműködési megállapodást a két szervezettel, ugyanis a város összesen 22 szervezetet támogat, és az érintett szerződések közül 19 lejár jövő év végén. Amennyiben megszavazzák a képviselők az előtejresztést, jövőre egyben tudnák felülvizsgálni az összes hosszútávú kulturális együttműködési megállapodást.

A Szegedi Fúvószenekari Egyesületnek 4 millió támogatást szavazhatnak meg a közgyűlésen, míg a Grand Cafét üzemeltető alapítványnak bruttó 3 millió forintot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában