Hódmezővásárhely

2022.12.13. 14:00

Inflációs kompenzációt kapnak a porcelángyáriak

Jó karácsonyuk lesz a vásárhelyi porcelángyár dolgozóinak. A teljesítményhez kötött prémiumok mellett negyedmilliós inflációs kompenzációt kapnak, és néhány hetes leállásuk is lesz, vagyis a többség együtt pihenhet a családjával és a hosszabbított téli szünet sem okoz majd gondot a szülőknek.

Kovács Erika

ARCHÍV Fotó: Karnok Csaba

– A Villeroy & Boch AG december első napjaiban hozott döntést az inflációval érintett országok munkatársainak kompenzálásával kapcsolatban. Így a vásárhelyi munkavállalók egyszeri bruttó 250.000 forint úgynevezett inflációs kompenzációt kapnak, amelyet a vállalat még a karácsonyi ünnepek előtt kifizet a munkatársainak. A kompenzáció néhány kivételtől eltekintve a teljes munkavállalói kört érinti – válaszolta megkeresésünkre Fehér Erzsébet, a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft. kommunikációs és marketing igazgatója.

Arról is beszámolt lapunknak, hogy a cégnél a szokásos éves teljesítményhez kötött prémiumok kifizetése részben ugyancsak karácsony előtt megtörténik, a fennmaradó részről pedig az eredmények értékelését követően jövőre születik döntés.

A termelés nagyobb része december 9-től, a technológiai lépéseknek megfelelően áll le és január 12-én indul újra. A vállalatnál a hagyományok szerint nyáron állnak le, akkor zajlanak a karbantartások is. A bizonytalan gázellátásra felkészülve azonban idén nyáron nem álltak le, most a téli leállást hosszabbították meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában