Helyi gazdaság

2023.01.17. 07:00

Négynapos munkahetet vezettek be a kübekházi hivatalban

Péntekenként otthonról dolgoznak e héttől kezdve a kübekházi önkormányzati hivatal munkatársai. Az intézkedés oka a költségcsökkentés volt, így ugyanis 3 napon keresztül nem kell majd fűteni az épületet.

Timár Kriszta

Heti egy napon home office-ban dolgoznak ezentúl a kübekházi hivatali munkatársak. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Új munkarendet vezettek be a kübekházi polgármesteri hivatalban január 16-án: tegnaptól négynapos munkahétre álltak át a dolgozók. Hétfőtől csütörtökig dolgoznak csak megszokott munkahelyükön, pénteken mindenki home office-ban látja el feladatait. A polgármester elmondta, az intézkedés március 31-ig van érvényben, oka pedig a költségcsökkentés volt, így ugyanis három egybefüggő napon keresztül nem kell fűteni az épületet.

– A munkaidő 8 óra helyett reggel 7 órakor kezdődik. Hétfőn és kedden 8-16 óráig és csütörtökön 8-17 óráig fogadjuk az ügyfeleket. Szerdán az ügyfélfogadás továbbra is szünetel, ám a dolgozók az épületben lesznek, pénteken pedig 7.30-tól 13-ig tart az otthonról ellátott munkaidejük – beszélt a technikai részletekről Molnár Róbert. A dolgozók óraszáma ezzel tehát nem csökkent, az energiával azonban tudnak spórolni. Hogy mennyit, arra azonban egyelőre még nincsenek számítások.

Nem ez egyébként az egyetlen költségcsökkentő intézkedés a településen. Több intézményt már most is napelemmel működtetett klímákkal fűtenek, a napokban pedig lecserélik az összes lámpatestet energiatakarékos izzókra a polgármesteri hivatalban, az óvodában, a Mézeskalács Házban, a Károly Házban, illetve az Egészségügyi és Szociális Centrumban. 

– A közvilágítás jelenti a legnagyobb kiadást, így arra is megoldást kell találnunk – mondta Molnár Róbert. Mivel annak korszerűsítését egy összegben nem tudnák kifizetni, szakaszosan cserélik majd ki az égőket. Pár lámpatestet pedig emellett teljesen le is kapcsolnak. Hogy mindezek után hogy áll majd a falu költségvetése, az egyelőre nem látszik, még végzik a számításokat, melyekre jelentős hatással lesz a minimálbér emelkedésével járó bérkorrekció. 

– A számlák közül pedig mindig azt fizetjük, amit tudunk. De meg kellett tanulnunk elengedni is dolgokat – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában