Balástya

2023.02.02. 08:40

Elkészült a Vedresszéki út felújítása

Elkészült a balástyai külterületen fekvő Vedresszéki út felújítása, január 20-án megtörtént a műszaki átadás – tudtuk meg Ujvári László polgármestertől.

Imre Péter

Fotó: Balástyai önkormányzat

A rekonstrukció teljes költségvetése 89,6 millió forint volt, ebből az önkormányzati önerő 4,4 millió, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatása pedig 85,2 millió forint, sorolta a számokat Péterné Bárkányi Tímea projektfelelős.

A Vedresszéki út tulajdonképpen egy tanyacsoporthoz vezet, amit annak idején a helyi téesz építtetett és egy TSZ-majorba vitt, később önkormányzati tulajdonba került. Az útfelület nem bírta a megnövekedett forgalmat, a korszerű, nagyobb súlyú és nagyobb megterhelést okozó mezőgazdasági gépeket, aszfaltfeltörések és kátyúk keletkeztek rajta, amiket az arra járó gazdák nem győztek kerülgetni – mondta Ujvári László. A faluvezető kiemelte: számára, számukra az a legfontosabb, hogy a helybeliek, tulajdonosok és gazdák újra biztonságosan közlekedhetnek, közelíthetik meg lakó- és telephelyüket, művelési területüket a Vedresszéki úton, melynek megerősítették az alapját, új aszfaltréteget kapott és a padkarendezését is elvégezték.

Mindenképpen folytatni akarjuk a külterületi utak, dűlőúthálózatunk rekonstrukcióját, ezért folyamatosan keressük azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek ezt lehetővé teszik, forrást biztosítanak hozzá – közölte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában