Köztéri játékokkal gazdagodik a falu

2023.02.22. 08:40

Új játszóterek épülnek Zákányszéken

A település 20 millió 415 ezer 960 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A.T.J.

Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere az új, Lengyel téri játszóteret mutatja, ahová érkeznek még játékok. Fotó: Török János

Két helyen is játszótér épül Zákányszéken egy pályázatnak köszönhetően. A település 20 millió 415 ezer 960 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Vidéki szemléletformálást, egészségnevelést és hagyományőrzést szolgáló fejlesztések a Mórahalmi Járás területén 2021 című felhívásban a „Játszótérfejlesztés Zákányszéken” elnevezésű beruházás megvalósítására.

Az egyik helyszín a falu központi tere, a Lengyel téri park. Mint Matuszka Antal polgármester elmondta, a területen lesz egy „Nagyok játszótere” és egy „Kicsik játszótere” az életkori sajátosságoknak megfelelően. Előbbin ütéscsillapító homok burkolatba helyezett játszóvár (3-12 évesek számára), valamint egy kétüléses lengőhinta várja majd a gyerekeket. Utóbbin két rugós játék (egy róka és egy szarvas), egy homokozó, egy mérleghinta, egy játszósarok (babaház) és egy krétával írható rajztábla kínálnak játékra lehetőséget a friss levegőn. A másik helyszín a sportpálya, a záportó melletti terület. Erre a játszótérre egy mászókát terveztek, ami egyben egy hajó alakú homokozó is. Egy rugós hintával, valamint egy kétüléses lengőhintával egészítik ki a játékokat. Egyes játszótéri eszközök telepítése már megtörtént, a biztonsági felülvizsgálatuk még folyamatban van. A személyi sérülések elkerülése érdekében ezeket az eszközöket még nem lehet használni. A munkálatok tervezett befejezése május vége, de  a polgármester bízik abban, hogy hamarabb elkészülnek vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában